Home / slideshow / Ruben Florijn keert met transfer naar Wartburgia terug in Amsterdam

Ruben Florijn keert met transfer naar Wartburgia terug in Amsterdam

Ruben Florijn komt volgend seizoen uit voor Wartburgia. De middenvelder komt over van Blauw Geel ’55, waarvoor hij naast DTS een aanzienlijk gedeelte van zijn voetballeven uitkwam. In het seizoen 2018/2019 speelde hij een jaar voor De Dijk.

Florijn woont alweer drie jaar in Amsterdam en vond het reizen naar Ede, waar Blauw Geel is bevestigd, te ver worden. Aangezien hij het vermoeden heeft dat hij na het afstuderen van komende zomer zijn leven gaat opbouwen in de hoofdstad, besloot de voetballer een club dichterbij huis te zoeken. Tijdens zijn stageperiode bij ING kwam hij hoofdtrainer Hans Schakel tegen. “We raakten met elkaar aan de praat en hij vroeg of ik een keer mee wilde trainen. Dat beviel me eigenlijk direct”, vertelt Florijn, die hoopt dat zijn tweede periode in Amsterdam beter verloopt. “Bij De Dijk kreeg ik twee seizoenen geleden te maken met blessures en het opheffen van het tweede team. Daardoor kwam ik nauwelijks aan spelen toe en besloot ik terug te keren naar Blauw Geel. Ik heb echter een goed gevoel over mijn toekomst bij Wartburgia.”

De middenvelder merkt dat het niveau in de categorie West I van een andere hoogte is. “Ik merk simpelweg dat het tempo hier hoger ligt en dat er meer spelers met kwaliteiten rondlopen, waardoor ik mezelf aan het niveau moet aanpassen. Anderzijds was het bij Blauw Geel allemaal wat meer fysiek.” De versterking heeft het gevoel dat hij komend seizoen wat kan toevoegen aan Wartburgia. “Persoonlijk ga ik nooit van een vaste basisplaats uit, want ik moet het eerst maar laten zien. Gevoelsmatig heb ik het gevoel dat ik het team kan helpen bij de prestaties.” De voetballer hoopt na de zomer vooral weer veel plezier te hebben in het voetballen. “Met de trainer heb ik het gehad over mijn positie en speelstijl. Hij verwacht van mij dat ik zowel het spel verdeel als de ballen verover. We gaan de komende maanden zien hoe dat uitpakt. Ik heb er veel zin in en vertrouw op een goede afloop.”

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)