Home / slideshow / Ruben Geervliet vertrekt naar Buitenveldert: “Trainer heeft interessante visie op voetbal”
Buitenveldert
Van links naar rechts: Ruben Geervliet, Detlef le Grand, Shadrac Leijgraaff en Bas Bijvoet

Ruben Geervliet vertrekt naar Buitenveldert: “Trainer heeft interessante visie op voetbal”

SC Buitenveldert is erin geslaagd om maar liefst zes jongens van competitiegenoot ASV De Dijk over te nemen. Ruben Geervliet is de naam die eruit springt, aangezien zijn oom Marcel Geervliet jarenlang voorzitter was van de vereniging.

Jarenlang was Geervliet onderdeel van het eerste team van De Dijk, maar aan het einde van het seizoen ziet hij vrijwel alle spelers uit de zaterdagselectie vertrekken. Zelf ging hij daarom ook op zoek naar zijn mogelijkheden voor komend voetbaljaar. “Mijn vader had contact met Bertholt (Leeftink, red.), de oude voorzitter”, zo legt Geervliet uit. “Hij vroeg of ik interesse had om eens op gesprek te komen. Samen met Shadrac en Wilner (Leijgraaff, red.) ben ik vervolgens met Buitenveldert gaan praten.”

Tegenover de doelverdediger zat Detlef le Grand die vanaf aankomend seizoen voor de groep staat van de Amsterdamse vereniging. De oefenmeester maakte een zeer positieve indruk op hem. “De trainer is gewend om op een hoog niveau te spelen en heeft een interessante visie op het voetbal. Hij is natuurlijk de Ajax-school gewend, wil werken met video-analyses en praatte over een andere manier van trainen. Voor mijn ontwikkeling is het denk ik goed om deze stap te maken, omdat ik een hoop van hem kan leren.

Le Grand gaf echter ook toe dat hij Geervliet nog niet had zien spelen, waardoor de keeper weet dat hij zichzelf over een paar maanden moet bewijzen in de voorbereiding. “Op dit niveau is het altijd zo dat je jezelf moet bewijzen, omdat anders een ander op je plek staat. Tegen Buitenveldert zag hij me echter spelen en gaf hij me na afloop een compliment over mijn spel. Met alle nieuwe jongens zullen er komende zomer echter meer spelers zijn die zichzelf moeten laten zien. Ik kijk ernaar uit.”

Qua doelstelling verandert er voor Geervliet niet veel. Zo wil Buitenveldert aankomend seizoen opnieuw voor promotie naar de tweede klasse gaan. “De trainer wil focussen op de combinatie van verzorgd voetbal en het winnen van wedstrijden. Daarnaast willen we wederom bovenin meedraaien”, aldus Geervliet, die enigszins teleurgesteld bij De Dijk vertrekt. “We hadden de laatste jaren een erg leuk team, waardoor het jammer is dat er zoveel jongens vertrekken. Anderzijds gaan we nu met een groep naar Buitenveldert.”

Naast Geervliet versterkt Buitenveldert zich met Shadrac Leijgraaff, Wilner Leijgraaff, Bas Bijvoet, Rick Kreft en Salaheddine Benzirar.

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!