Ruime nederlaag (5-0), maar WV-HEDW (zon) is kampioen!

Vorig weekend had het zondagteam van WV-HEDW zichzelf tot kampioen in de Zondag Vierde Klasse kunnen kronen. Echter werd er gelijkgespeeld tegen CTO’70 uit het rechterrijtje. De voorsprong op belager TOS-Actief bedroeg, voorafgaand aan de laatste speelronde, drie punten. Het doelsaldo was ook in het voordeel van WV-HEDW, het verschil was twaalf doelpunten.

Je zou bijna denken: dat komt dan wel goed. WV-HEDW ging op bezoek bij DHSC in Utrecht, de nummer vier van de ranglijst. TOS-Actief ging ook naar Utrecht, ze namen het op tegen Rivierwijkers (de nummer 5). Voor Rivierwijkers en DHSC stond er ook nog wat op het programma. De hoogst geklasseerde van deze twee ploegen gaat namelijk nacompetitie spelen voor promotie naar de derde klasse. De bezoekers uit Amsterdam kregen klop.

Op Sportpark Wesley Sneijder speelde WV-HEDW een verloren wedstrijd. Er werden weinig kansen gecreëerd, terwijl de thuisploeg de kansen koelbloedig afmaakte. Bij de rust stond DHSC met 1-0 voor en na rust ging het hard. Tien minuten onderweg in het tweede bedrijf en WV-HEDW keek tegen een 3-0 achterstand aan. Uiteindelijk liepen de Utrechters nog uit naar 5-0. Naast het veld werd er navraag gedaan over de stand bij Rivierwijkers – TOS-Actief. Daar kwam door dat Rivierwijkers 2-1 gewonnen had. Ondanks het ruime verlies werd WV-HEDW kampioen en promoveert de ploeg van trainer Joram Melis naar de derde klasse!

Bekijk hier de foto’s van de kampioenswedstrijd en het feestje na afloop!