Home / Algemeen / Ruime nederlaag voor SDZ tegen Fortuna Wormerveer

Ruime nederlaag voor SDZ tegen Fortuna Wormerveer

Op Sportpark Transformatorweg is het Amsterdamse SDZ tegen een ruime nederlaag aangelopen. Fortuna Wormerveer kwam op bezoek en haalde uit, na negentig minuten spelen stond een 0-4 uitslag op het scorebord. Daarnaast eindigde SDZ het duel in een ondertal, nadat er een rode kaart werd gepakt.

SDZ-trainer Thijs Sluijter baalde uiteraard van de nederlaag, maar kon het direct relativeren. “We hebben wel terecht verloren. We begonnen redelijk aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten hadden we nog een paar kansen gecreëerd. Via onze rechterspits een schot op doel, maar die werd gekeerd door de Fortuna-doelman. Via de linkerkant nog een voorzet, ook nog een schot op doel van wat verder weg.” Na de beginfase nam Fortuna Wormerveer afstand van de Amsterdammers. Jordi Wigman maakte na zo’n twintig minuten spelen de openingstreffer. Bij de eerste paal converteerde hij een hoekschop tot doelpunt: 0-1. Danyl Plasmeijer werd diep gestuurd en maakte de tweede treffer voor Fortuna Wormerveer.

Gedurende de tweede helft maakt Wigman zijn tweede treffer van de middag. Dit deed hij vanaf de penaltystip, nadat SDZ-verdediger Rami Al-Wasmani zijn tegenstander onderuit had getrokken. Al-Wasmani kreeg eveneens de rode kaart van de arbiter en SDZ moest met tien spelers verder. Enkele minuten later maakte Ivan Temme de 0-4. 

“Alleen Fortuna is verder dan wij zijn. Het blijft een van de betere teams in de competitie, ze hebben veel duelkracht en goede spelers. Ze hebben ons afgetroefd en waren vandaag gewoon beter en dan loop je tegen een nederlaag aan.” In de laatste vijf wedstrijden heeft SDZ maar twee punten gepakt. “Volgende week willen we tegen LSVV winnen. In de eerste seizoenshelft deden we dat ook, dus ik kijk er naar uit.” Wel merkt Sluijter dat teams beter voorbereid zijn als ze tegen SDZ spelen. “Ze weten natuurlijk dat we een gevaarlijke spits hebben en hoe we graag spelen. Namelijk aanvallend voetballen en dat blijven we ook doen, want dat is het leukste dat er is.”

Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse