Ruime nederlaag ZOB tegen De Meern

Net als vorige week tegen HBOK heeft ZOB thuis tegen het lager geklasseerde De Meern opnieuw een gevoelige nederlaag geleden. De ploeg van de trainers Schakel en Nectar zijn is geen moment in de wedstrijd gekomen. Het team verloor vrij kansloos met 0-4. De eerste twintig minuten was De Meern duidelijk de betere ploeg, en na die beginfase kwam ZOB beter in de wedstrijd. Echter werd de thuisploeg niet echt gevaarlijk te worden. De gasten uit De Meern wonnen meer persoonlijke duels en liepen uit naar een wat geflatteerde, maar zeker niet onverdiende overwinning.

De eerste kans van de wedstrijd was al vrij snel voor De Meern, de spits kwam alleen voor doelman Tim van Duuren. De keeper wist de inzet maar net te stoppen. In de beginperiode was De Meern duidelijk de bovenliggende partij en liet ZOB geen moment in de wedstrijd komen. De ploeg toonde meer duelkracht dan ZOB en speelde met meer dreiging naar voren. In de 32e minuut kwam De Meern gevaarlijk door. Vanaf de rechterkant werd de bal voorgetrokken en bij de tweede paal ingekopt, maar keeper Van Duuren weet knap redding te brengen. In de 34e minuut was ZOB voor het eerst gevaarlijk, een voorzet van Colin Coenderman wordt door de jeugdige Julian Mul maar net naast het doel geschoten. In de 41e minuut is het toch De Meern dat verdiend op voorsprong komt. Aan de rechterkant werd een verdediger van ZOB uitgespeeld, de lage voorzet kan door de geheel vrijstaande spits simpel binnen gewerkt worden. De Meern wint de meeste duels en gaat dan ook met een terechte voorsprong de rust in.

In de tweede helft hopen de trainers van ZOB met een drie dubbele wissel de wedstrijd een andere wending te geven. Echter komt het eerste gevaar weer van De Meern. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door de spits maar net over geschoten. In de 56e minuut verdedigd ZOB niet goed bij een ingooi van De Meern, de bal komt bij de vrijstaande spits die hard en laag de 0-2 in de verre hoek schiet. ZOB blijft achter de feiten aan lopen en komt maar zelden gevaarlijk voor het doel van De Meern. Een diepe bal op spits Kid Ronday kon maar net door een verdediger tot corner verwerkt worden voordat de spits gevaarlijk kan worden. In de zeventigste minuut kwam een diepe bal van De Meern bij de spits. Hij bracht de bal in één keer voor het doel brengt waar een aanvaller simpel de 0-3 kan scoren en is de wedstrijd gespeeld.

Een kwartier voor moet ZOB-doel Van Duuren twee keer redding brengen op schoten van de aanvallers van De Meern. ZOB kan maar niet gevaarlijk doorkomen voor het doel van De Meern, terwijl de tegenstander zeer efficiënt is met het afmaken van de kansen. In blessuretijd wordt er bij ZOB slecht uitverdedigd, de spits weet te profiteren en vanaf de linkerkant in de verre hoek de 0-4 te scoren. Een wat geflatteerde maar zeker verdiende overwinning voor De Meern dat door het resultaat langzaam weg komt bij de vijfde plaats van onder. De ploeg is ZOB ondertussen tot op twee punten genaderd. De ploeg van Schakel en Nectar moet in de laatste drie wedstrijden de juiste vorm zien te vinden om weg te blijven bij de onderste vijf plaatsen. Met nog twee uit- en één thuiswedstrijd zal de ploeg karakter moeten tonen om zich te handhaven.