Home / Algemeen / Ruime overwinning Buitenboys op NVC

Ruime overwinning Buitenboys op NVC

Op sportpark Polderkwartier ontving SC Buitenboys zaterdag NVC uit Naarden. De selectie van trainer Mark Steur gaf in deze wedstrijd al direct de toon aan. Met goed aanvalsspel werd de tegenstander onder druk gezet en leverde dit uiteindelijk een forse winst op.

Op het snelle aanvalsspel van de thuisclub hadden de gasten maar weinig antwoord, binnen korte tijd was het al 3-1 en scoorde de gasten uit een penalty de tegentreffer. Collins John opende voor Buitenboys de score. Wel was het even later gelijk uit een strafschop, maar Rowdy Moorman en John zorgden dat hun ploeg met een 4-1 voorsprong ging rusten. NVC had in deze periode ook wel mogelijkheden maar ging hier slordig mee om. De ploeg van trainer Frank Spermon liep veelal achter de feiten aan.

Overwicht

In het tweede bedrijf verschenen er bij beide ploegen nieuwe spelers in het veld, maar de thuisploeg hield ook nu het overwicht en maakte uiteindelijk nog twee goals. Waarvan een uit een strafschop na een ongelukkige charge van een NVC-speler binnen de “zestien”. Conclusie was wel dat Buitenboys een sterke selectie heeft met veel mogelijkheden.

Veel potentie

Trainer Mark Steur zag dat ook: “We hebben inderdaad een ploeg met veel potentie maar we zijn er nog lang niet. Ik zie nog genoeg dingen wat beter moet en daar zal hard aan gewerkt moeten worden. Dat zal ook zeker gebeuren, er komen nog drukke trainingsweken aan en daar moeten we ons voordeel mee doen”.

Komende week doet het O23 team van Buitenboys mee aan het toernooi bij Sporting Martinus in Amstelveen.

Tekst en foto: Herman de Wit

Send this to a friend