Ruime overwinning voor DVVA op OSV

Zaterdagmiddag speelde DVVA de eerste thuiswedstrijd van de competitie. Na de spannende wedstrijd van vorige week tegen AMVJ wilde DVVA deze wedstrijd vroegtijdig beslissen. Het OSV van trainer Maurice Renger kwam op bezoek. OSV verloor vorige week de eerste wedstrijd en was gebrand om het verlies van vorige week weg te poetsen.

De bezoekers konden de nederlaag niet goed wegspoelen. DVVA begon namelijk erg sterk aan de wedstrijd. Op het eigen sportpark was de thuisploeg vanaf de eerste minuut fel en werd de tweede bal vaak gewonnen. Het veldspel van DVVA zag er goed uit, iets dat vanaf het begin van de voorbereiding al goed zat. Doordat de ploeg van Lex van der Horst erg sterk begon kwamen zij al na vier minuten op voorsprong. Jari van de Meer, die vorige week door een schorsing afwezig was, trof het doel zaterdagmiddag al vrij snel. Daarnaast kon de ploeg ook weer gebruik maken van Guido de Graaf. Hij kon vorig week nog geen minuten maken wegens een blessure, maar was dit weekend weer fit genoeg. De 2-0 volgde vrij snel na de openingstreffer. Van de Meer was voor de tweede keer trefzeker en het leek erop dat hij vroegtijdig de wedstrijd al had beslist.De aanwezige supporters werden al vroegtijdig beloond met twee goals, maar verder bleven de goals in de eerste helft uit. DVVA kreeg grote kansen, maar kon deze niet afmaken. grote kansen af te maken. Desondanks lukte het OSV ook niet om gevaarlijk te worden. Doordat DVVA de kansen niet af maakte en OSV niet gevaarlijk werd was de snelle 2-0 voorsprong ook de ruststand.

Na rust moesten de aanwezigen erg lang wachten op doelpunten. In de eerste helft kwamen de goals er heel vroeg, maar in tweede helft was dat juist andersom. Ze vlogen er pas erg laat in. Kevin Scholten, die door de terugkeer van De Graaf op de bank moest plaatsnemen, was erg gedreven. De invaller gaf zijn visitekaartje af, hij scoorde de 3-0 en de 4-0.

Maurice Renger zag zijn ploeg zaterdagmiddag pijnlijk onderuitgaan. “DVVA heeft vandaag terecht gewonnen.” De oefenmeester was dan ook teleurgesteld. “We hadden vandaag een slechte dag en helaas zag ik niks terug van vorige week. We moeten meer naar elkaar gaan luisteren en bepaalde dingen, zoals druk zetten, samen gaan doen.”

Na afloop was Lex van der Horst zeker niet teleurgesteld. Hij zag zijn ploeg de eerste drie punten pakken en was daar erg tevreden over. “We begonnen vandaag erg sterk en dat heeft ervoor gezorgd dat we ook hebben gewonnen. Na een snelle 2-0 voorsprong moeten we eigenlijk met de rust al 4-0 of 5-0 voorstaan.” Dat lukte DVVA dan niet, maar het team hengelde wel dankzij een ruime overwinning de drie punten binnen.

Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Tekst: Auke Kooreman
Foto’s: Jos Spitteler. Jos heeft zeer veel foto’s gemaakt van de wedstrijd. Neem hier een kijkje.