Ruime overwinning voor WV-HEDW bij Argon

Afgelopen zaterdag ging WV-HEDW op bezoek bij Argon uit Mijdrecht. De Amsterdammers liepen op een haar na de periodetitel in de zaterdag eerste klasse mis. Op basis van het doelsaldo ging Scherpenzeel er met de periode vandoor. De gastheren uit Mijdrecht doen het dit seizoen ook niet onverdienstelijk. Voorafgaand aan het duel stond Argon op plek drie, op drie punten van koplopers Scherpenzeel en WV-HEDW.  Argon verloor de wedstrijd met 0-4 van WV-HEDW.

In minuut vijf kwam de Amsterdamse ploeg al op een 0-1 voorsprong. Tim Correia kwam langs zijn tegenstander en gaf vanaf de rechterkant de bal voor. De voorzet werd binnen gekopt door spits Joost Heij, die hiermee zijn vierde goal van het seizoen maakte. Wel kregen beide ploegen enkele mogelijkheden. Argon was na circa twintig minuten spelen dichtbij de gelijkmaker. Spits Ilias Latif zag zijn schot net langs het doel van WV-HEDW-keeper Matthijs Kuiper gaan. Na de mogelijkheid van Argon verdubbelden de bezoekers de voorsprong. Na een solo wist Correia de 0-2 te maken. Tijdens de eerste helft waren beide ploegen nog dichtbij een goal. Argon-doelman Romero Antonioli hield zijn ploeg nog op de been. Ian Refos van Argon was dichtbij de aansluitingstreffer, echter verdween zijn schot aan de verkeerde kant van de lat.

De tweede helft wilde Argon proberen iets terug te doen. Zo werd er ook aanvallend gewisseld. In de eerste fase na de pauze kreeg de thuisploeg meerdere hoekschoppen, dit werd niet omgezet in direct gevaar. Halverwege het tweede deel van de wedstrijd kwam WV-HEDW op een 0-3 voorsprong. Na een vloeiende aanval gaf Mick van Moerkerk de bal af op Correia. Hij wist zijn tweede doelpunt van de middag te maken. Linksbuiten Van Moerkerk was ook betrokken bij het vierde doelpunt van de Amsterdammers. Zijn schot werd geblokt door de keeper, maar Aschraf Azzouz schoot rustig de bal in de goal: 0-4.

Door de ruime overwinning heeft WV-HEDW nu een beter doelsaldo dan Scherpenzeel en staat de ploeg eerste in de eerste klasse zaterdag. Aankomende zaterdag speelt de ploeg van trainer Marcel Valk tegen AFC. De Amsterdamse derby start om 14:30 op sportpark Middenmeer.

Archieffoto Jan Vonk, vorig seizoen bij de wedstrijd tegen Argon.