Ruime overwinning Wartburgia op AH’78

Dit weekend werd Buitenboys kampioen in de zaterdag derde klasse B, maar de race voor de tweede plaats is nog niet beslist. EVC en Wartburgia hadden evenveel buiten. EVC won dit weekend met 1-6 van VVA/Spartaan. Op Sportpark Drieburg won Wartburgia  met 4-1 van AH’78 uit Huizen. Hierdoor kruipt het doelsaldo van beide ploegen naar elkaar toe.

Door de strijd op de ranglijst begon Wartburgia gedreven aan de eerste helft. Na twee knappe reddingen van AH’78-keeper Jasper Schaap op schoten van Daan van Dijk, was het in de zestiende minuut spits Bob Dekker die van dichtbij kon afronden. Dit deed hij na een goede voorzet van Menno Bosch. Een paar minuten later schudde Tim Koning, na een goede pass van Dekker, drie verdedigers van zich af en schoot beheerst binnen: 2-0. Daarna was het verzet van AH’78 gebroken. In de 24e minuut glipte een voorzet van Joost Hommega door de handen van keeper Schaap en was Dekker opnieuw tijdig ter plaatse. Hierdoor kwam de stand op 3-0. Weer vijf minuten later zorgde een slimme steekpass van David van Paridon ervoor dat Tim Koning de bal kon terugleggen op Dekker die zijn hattrick kon voltooien: 4-0. In de laatste minuut voor rust deed Abdullah Mounir iets terug voor de bezoekers. Hij legde twee verdedigers in de luren en plaatste de bal knap in de bovenhoek.

Na rust leek het vooral zaak geen blessures of een zonnesteek op te lopen. AH’78 was onmachtig en Wartburgia niet genegen het tempo wat op te voeren. Veel verder dan een goed schot in de bovenhoek en een bal op de paal, beiden van Van Paridon kwam de thuisclub niet meer. Keeper Marius Jansen hield zijn doel schoon tijdens de spaarzame uitbraken van AH’78 dus werd 4-1 ook de eindstand.

Door de overwinning van Wartburgia en de ruimere overwinning van EVC is het doelsaldo op dit moment nog in het voordeel van Wartburgia, maar de marge is geslonken. Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de zaterdag derde klasse B.

Foto en tekst: Frank van Paridon