Ruime uitzege bij NVC helpt Zeeburgia naar veilige plek op ranglijst

Zeeburgia heeft in de strijd om handhaving in de zondag eerste klasse A uitstekende zaken gedaan. Op bezoek bij NVC won de ploeg van Bert Blank met ruime cijfers: 0-4. Zeeburgia bezet nu de veilige tiende plek op de ranglijst.

In de eerste helft ging het gelijk op tussen beide ploegen. Zeeburgia mocht in de openingsfase doelman Gregory Martin danken dat het niet op achterstand kwam. De keeper tikte na vijf minuten een kopbal via de paal uit het doel. Ook de Amsterdammers kregen vervolgens enkele mogelijkheden om de score te open. De grootste kans was na een half uur spelen voor Edwin Milton, maar de kopbal van de spits werd op de doellijn gepareerd.

NVC en Zeeburgia leken af te steven op een doelpuntloze ruststand, totdat middenvelder Aaron Bruijn vlak voor rust een toegekende penalty feilloos benutte. “De eerste helft kon het beide kanten op vallen, dus was het erg lekker dat wij met een voorsprong gingen rusten,” aldus Blank.

Zeeburgia hield in de tweede helft controle over de wedstrijd. “Ik wilde in eerste instantie de voorsprong vasthouden en wisselde daarom verdedigend. In het laatste kwartier gingen zij volop de aanval en kwamen er veel ruimtes. Daar profiteerden wij heel goed van.”

NVC zat er op het einde van de wedstrijd conditioneel doorheen, waardoor de ploeg van Blank kon uitlopen naar een grote uitslag. Dit deed Zeeburgia ook. Imar Kort tekende vijf minuten voor tijd voor de bevrijdende 0-2, waarna Denzel Plettenberg een paar minuten later de 0-3 op het scorebord zette. Het slotakkoord was in de blessuretijd voor Milton: 0-4.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt