Ruime winst voor Sporting Almere in Almeerse derby tegen Waterwijk

In de zondag vierde klasse F heeft Sporting Almere goede zaken gedaan. De ploeg van Sandor Augustijn was tegen Waterwijk de betere ploeg en drukte dat dan ook in vijf treffers terwijl Waterwijk twee keer het net wist te vinden.

Sporting Almere moest wel gehavend aan het duel beginnen, maar nam toch het initiatief. Het duurde dan ook niet lang voordat men scoorde. Dylan Dokter en Sherwan Moustafa zorgden voor een 0-2 voorsprong. De thuisclub kon maar weinig brengen en liep veelal achter de feiten aan. Voor de rust was er nog een vervelende blessure voor een Waterwijk-speler, hierdoor duurde rust langer.

Na de hervatting kon Waterwijk geen vuist meer maken. Sporting Almere was dominant en kon veel combineren, ook liep de ploeg van Augustijn uit naar een 0-5 voorsprong. Jordy Oudejans maakte de 0-3 en vervolgens was het weer Moustafa die verantwoordelijk was voor de 0-4 en 0-5. Toch kwam de thuisclub  terug en scoorde de 1-5 uit een vrije schop van wel veertig meter. De Sporting doelman was verrast en stond dan ver voor zijn doel. Vlak voor het eindsignaal was er nog een fout bij Sporting Almere achterin en was de 2-5 ook een feit.

Sporting trainer Sandor Augustijn was tevreden met de overwinning. “Wel jammer dat Waterwijk nog tweemaal kon scoren en dat heeft met slordigheid te maken dat we er snel uit moeten halen”, aldus de oefenmeester. De winst leverde Sporting Almere een vierde plek op de ranglijst op, terwijl Waterwijk in onderaan de ranglijst blijft. Klik hier voor de uitslagen, standen en het programma van de zondag vierde klasse F. Komend weekend zijn beiden teams vrij.

Tekst: Herman de Wit