Ruime zege De Volewijckers op Fortuna Wormerveer (5-0)

In de zaterdag vierde klasse B stond een topper op het programma. De nummer 2, Fortuna Wormerveer, ging op bezoek bij de nummer 1, De Volewijckers. Tot een uur spelen stond er 1-0 op het scorebord op Sportpark Buikersloterbanne, maar rap was het verzet van de bezoekers gebroken. De Volewijckers breidde de score uit naar een 5-0 voorsprong.Direct aan het begin van de wedstrijd kwam de thuisploeg meermaals oog in oog met Fortuna-keeper Bjorn van der Deurne. Tot tweemaal toe keerde hij de inzetten van de Volewijckse aanvallers. De bezoekers uit Wormerveer deden ook wat terug in de tegenstoot. Na een combinatie dook Jeffrey Jonge op in de Amsterdamse zestien. Doelman Mitchel Vincken hoefde niet in actie te komen, want een verdediger bracht redding met een knappe tackle. De hoekschop leverde geen kans op voor de bezoekers.Wat volgde was een fase waar De Volewijckers gas gaf. Meerdere voorzetten en hoekschoppen zorgde voor drukte in het strafschopgebied van Fortuna, maar de verdediging hield stand. De ploeg van trainer Marcel Blank wist weer om te schakelen. Jonge kwam oog in oog met doelman Vincken, maar met een redding hield hij het Volewijckse doel schoon. In het eerste half uur golfde het spel dus meermaals op en neer. Wel claimden de Amsterdammers een strafschop. Appie Challaoui kreeg een duw in z’n rug, maar scheidsrechter Jessy van Pinxteren wuifde het weg en liet het spel doorgaan.Weer was Fortuna gevaarlijk in de omschakeling. Yannick Klopper stuurde Stef de Joode diep, terwijl Klopper aansloot. Hij kreeg de bal terug van De Joode. Ditmaal riepen de bezoekers om een strafschop nadat Klopper naar de grond ging. Ook nu was scheidsrechter Van Pinxteren resoluut: geen strafschop. Met 34 minuten op de klok kwam De Volewijckers op voorsprong. Issam El Bakkali met een goede bal op aanvaller Mohammed Arbioui. De jongeling schoot zijn ploeg op voorsprong. Voor rust dacht men de voorsprong te verdubbelen, maar El Bakkali liet de bal van meer dan 20 meter de bal op de lat landen.Na rust schoot doelpuntenmaker Arbioui de bal voorbij doelman Van der Deurne, samen keken ze toe hoe de bal tegen de paal rolde. Wel werd duidelijk dat Fortuna-trainer Blank aan zijn spelers had doorgegeven dat men de thuisploeg moest laten komen. Want zorgvuldig werd de bal rond gespeeld, alleen resulteerde dit niet in ruimte. Vervolgens nam de thuisploeg het initiatief over en ging het tempo omhoog. Met een uur op de klok verschalkte middenvelder Tarik Karim doelman Van der Deurne met een bekeken schot in de korte hoek: 2-0.  Daarna maakte El Bakkali snel de 3-0, waardoor De Volewijckers op een comfortabele voorsprong kwamen.

Arbioui dacht de vierde Volewijckse treffer te maken, maar met een puike redding hield keeper Van der Deurne de bal eruit. Echter duurde het niet lang voordat er nog een Amsterdamse treffer viel. Seranio Austin omspeelde de keeper en verdediger Mike Limmen. Hij scoorde achter zijn standbeen in een leeg doel. Dezelfde Austin maakte een kwartier voor tijd de 5-0. Middenvelder Karim werd diep gestuurd en hield het overzicht. Een haarfijne voorzet werd door Austin geconverteerd in een goal. Met precies negentig minuten op het scorebord vond scheidsrechter Van Pinxteren het mooi geweest en floot voor het einde van de wedstrijd.

Voorafgaand aan de wedstrijd had De Volewijckers een voorsprong van negen punten op Fortuna Wormveer, SDOB (nummer 3) en OFC (nummer 4). Door de nederlaag van zaterdag haakt Fortuna Wormerveer af in de strijd om de koppositie. De voorsprong van De Volewijckers bedraagt nog steeds negen punten op de andere twee belagers. Volgend weekend neemt De Volewijckers het op tegen TOB. De derby wordt zaterdag om 14:30 afgetrapt op Sportpark Oostzanerwerf. Bekijk de andere uitslagen, het programma en de stand in Zaterdag 4b

Bekijk hier alle foto’s van het duel.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)