FC Abcoude - Foto: Jos Spitteler

Ruime zege voor FC Abcoude op SDZ

FC Abcoude heeft zondagmiddag een ruime zege geboekt op SDZ, het duel eindigde in 4-1.

Het eerste kwartier was eigenlijk voor de bezoekers uit Amsterdam, die al in de tweede minuut een grote kans kregen uit een corner. Maar FC Abcoude bleek effectiever en scoorde na een kwartier bij de eerste de beste kans. Giandro Kapel schoof de 1-0 binnen na een aanval over rechts. Een paar minuten later werd het ook 2-0. Milan Geertsma was er vandoor kon de bal breed leggen op de vrijstaande Magdy Ibrahim, die binnen tikte. In de rest van de eerste helft ontstonden er nog wat kansen over en weer en raakte Abcoude vlak voor rust nog het aluminium. 

Na rust liet SDZ zien dat het zich zeker nog niet gewonnen wilde geven. Met een kopbal van Jereno Blankendal was het al snel dicht bij de aansluitingstreffer. Aan de andere kant kreeg Abcoude daarna een mega kans om het duel op slot te gooien. Maar van 1 meter afstand kopte Kapel op de lat. 

Zo kon SDZ halverwege de tweede helft dan toch dichterbij komen. Blankendal bracht met een frommelgoal het verschil terug naar 1. Maar de hoop bij de bezoekers was van korte duur. Want een minuut later ging de bal op de stip, na een tackle van Sammie Fiddani op Kapel. Aanvoerder Jendro Halman schoot vanaf de stip de 3-1 binnen.

Daarna kreeg FC Abcoude een aantal goede kansen om de score uit te breiden, onder andere met Kapel en invaller Sander Snoek, die diverse kansen miste. Een minuut of vijf was ook SDZ nog een paar keer gevaarlijk. Eerst moest Niels Neering ingrijpen om een gevaarlijk schot van Mariano Olf. Even later moest de goalie ver uit zijn doel komen. Daarbij leek hij een overtreding te maken, maar de scheidsrechter zag er niets in.

Het had een kans op de 3-2 kunnen zijn voor SDZ, maar die kwam er dus niet. Uiteindelijk werd het ook nog 4-1, waarmee de eindstand bereikt was. 

FC Abcoude blijft zo lekker meedraaien in de tweede klasse en staat nu zelfs zesde. Volgende week gaat het op bezoek bij laagvlieger VFC. Voor SDZ wacht dan een derby met DCG. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)