Ruime zege voor TABA op JOS Watergraafsmeer 2

Op zondagmiddag startte voor TABA de bekerpoule tegen het tweede elftal van JOS Watergraafsmeer, dat uitkomt in de reserve Hoofdklasse. Geen makkie dus voor TABA, maar de ploeg wist knap met maar liefst 0-5 te winnen.

Op een zonovergoten Sportpark Drieburg was JOS in de eerste helft de bovenliggende partij. De ploeg was erg dominant in het balbezit, waarbij centrale verdediger Nino Gomes regelmatig doorschoof naar het middenveld om het spel te verdelen. Ook was Michael Markes van JOS een continue plaag voor de verdediging van TABA, met zijn snelle dribbels en behendige acties. TABA startte met een 3-4-3 formatie, maar het leek erop dat de spelers moeite hadden om zich aan te passen aan deze nieuwe formatie. De uitploeg was hierdoor erg onwennig aan de bal. Het leek er op dat JOS verdiend de leiding zou nemen, maar een kansrijke poging binnen de zestien meter eindigde hoog over het doel.

Na de rust besloot TABA hun formatie om te zetten naar een 4-3-3, wat meteen tot een betere bezetting leidde. De krachten van JOS vloeiden weg, waardoor TABA de overhand kreeg en tot enkele goede kansen kwam.

Het waren nota bene de twee centrale verdedigers van TABA die de score openden. Na een goede actie van linksback Jasper van Vark kon Niels Bouwman bij de tweede paal intikken voor de 0-1. Even later volgde uit een corner de 0-2 van Hidde Vermaas. Met een keiharde pegel zette Illias Hamdi de score op 0-3. Het slotstuk was voor Maxim Perels. Tussen twee verdedigers kapte de middenvelder zich knap vrij op de rand van de zestien waarna hij met een krullend schot in de rechterhoek voor de 0-4 zorgde. Bij de 0-5 was Perels opnieuw betrokken. Na een diepe steekbal ging hij alleen af op de keeper en krulde de bal met een strak schot in de rechterkruising. 

Op basis van doelsaldo staat TABA bovenaan in de groepsfase van het bekertoernooi, met hetzelfde aantal punten als DESTO. Volgende week krijgt TABA bezoek van zaterdag derdeklasser Hees.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)