Ruud Visser neemt na vier jaar afscheid van NFC

Ruud Visser heeft besloten zijn aflopende contract bij NFC niet te verlengen. Komende zomer neemt hij na vier jaar afscheid van de zondag vierdeklasser. Maar eerst wil hij nog iets achterlaten in Amstelveen.

Het woord ‘promoveren’ staat behoorlijk rood omcirkeld op het wensenlijstje van Visser. “Telkens is het ons niet gelukt om de stap naar de derde klasse te zetten. Nu is de kans echt aanwezig”, zegt de oefenmeester over de koploper van de zondag vierde klasse E. “Elk jaar was het verdomd moeilijk een goede spelersgroep bij elkaar te krijgen, maar dat is nu ook weer gelukt. We hebben een hartstikke mooie groep. Het zou prachtig zijn om met een promotie afscheid te nemen. Ik kan niet meer achterlaten als dat. Daar heb ik het allemaal voor gedaan. En na vier jaar is het ook mooi geweest. Dan is het goed voor een ander gezicht.”

Zijn periode aan de Sportlaan is hem beter bevallen dan hij vooraf had verwacht. “Ik kende NFC alleen van buitenaf. Het is een compleet andere club als RODA’23, waar ik ook vier jaar hoofdtrainer ben geweest. Eigenlijk geen jeugd, veel kleiner. Als je ergens vier jaar zit, kan je niet zeggen dat je het slecht naar je zin hebt gehad. Mijn kortste periode als trainer was twee jaar bij Volendam, verder heb ik het altijd voor een lange periode gedaan.”

Donderdagmiddag maakte Visser zijn besluit bekend aan zijn technische staf, spelersgroep en bestuur. Met zijn toekomst is hij nog niet bezig geweest. “Er wordt wel eens iets gevraagd, maar er speelt niets. Mijn privésituatie is dusdanig veranderd dat ik het liefst iets op zaterdag doe, maar ik kijk wel wat er op mijn pad komt. Misschien doe ik een jaartje niks. Dat is mij na RODA’23 ook goed bevallen om vervolgens weer aan iets moois te beginnen.”

Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)