Home / Algemeen / Said Bentohami stelt zich kandidaat voor voorzitterschap De Dijk
Said Bentohami
Said Bentohami

Said Bentohami stelt zich kandidaat voor voorzitterschap De Dijk

Saïd Bentohami, voormalig eerste elftal speler van De Dijk en tegenwoordig uitkomend bij de Zaterdag 1, heeft zich kandidaat gesteld om Ton Langelaar op te volgen als voorzitter van De Dijk. Gisteren (donderdag) maakte hij zijn kandidatuur bij het secretariaat van de club bekend. Dinsdag 9 januari zal tijdens een Buitengewone Algemene Ledenvergadering een nieuw bestuur worden gekozen.

“Ik ben al tien jaar lid van de club en heb de opmars vanaf de vierde klasse meegemaakt. Ik ben echt emotioneel betrokken en draag de club een warm hart toe”, zegt Bentohami. “Toen diverse leden van de club, waaronder een huidig bestuurslid, mij vroegen om me kandidaat te stellen heb ik niet lang na hoeven denken. Gisteravond (donderdag, red.) heb ik met een aantal mensen bij elkaar gezeten en ik denk dat we goede plannen hebben om de club te behouden voor dit niveau en wat er de laatste tien jaar is opgebouwd.”

Bentohami (31) heeft duidelijk voor ogen wat hij met de club wil. “Het belangrijkste is dat we de financiën op orde krijgen nu Heino Braspenning weg is. Ik ben dan ook erg blij dat ik toezeggingen heb van vier grote bedrijven die minimaal dezelfde sponsorbijdrage zullen leveren als die de club dit jaar tot haar beschikking had. En dan praat ik niet alleen over het eerste elftal. Er zit één sponsor bij die zelfs de garantie wil dat zijn bijdrage compleet naar de jeugd gaat. De Dijk is echt meer dan alleen het eerste elftal.”

Foto Rob Beense: Said Bentohami in 2013 in actie namens De Dijk

Over een terugkeer van Braspenning is Bentohami uitgesproken. “Heino is De Dijk en De Dijk is Heino. Ik zal er alles aan doen om hem terug te krijgen bij de vereniging. Het maakt me niet uit in welke hoedanigheid. Maar hij hoort er gewoon bij te zijn. Die man heeft zoveel betekend voor de club.”

Naast het behouden voor De Dijk in de Tweede Divisie wil hij ook het zaterdagvoetbal bij de club naar een hoger niveau tillen en het huidige goede werk binnen de jeugdafdeling voortzetten. “We hebben daar al grote stappen in gemaakt, maar we moeten een betere doorstroming krijgen binnen de club. Het zaterdagelftal zou ik bijvoorbeeld graag in de tweede klasse zien.”

Foto Rob Beense: In maart 2015 tegen OFC. Op de achtergrond Pius Ikedia

Bentohami heeft in Mark de Klerk al een secretaris gevonden en is nog in gesprek met kandidaten voor de functie van penningmeester. “Dan hebben we de basis staan. Pas als we daadwerkelijk worden gekozen, zal ik op zoek gaan naar overige leden voor het bestuur. Ik zou graag willen dat het leden van de vereniging zijn. Echte clubmensen.”

Op dinsdag 9 januari zal duidelijk worden of Bentohami ook daadwerkelijk gekozen wordt tot voorzitter van De Dijk. Die avond stemmen de leden over het nieuw te vormen bestuur. Over tegenkandidaten heeft Bentohami nog niets gehoord (“Daar focus ik me ook niet op. Ik heb een sterk verhaal.”), maar het schijnt dat Paul Barends (oud voorzitter van Rood Wit/A) zich ook zal aanmelden voor het voorzitterschap.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)