Home / Algemeen / Said Chiddi nieuwe trainer van DWS: “De rust moet weer terugkeren”

Said Chiddi nieuwe trainer van DWS: “De rust moet weer terugkeren”

De zwaarste stormen lijkt DWS te hebben overleefd. Vorige week nam het bestuur de drastische maatregel om het clubgebouw af te sluiten na intimidaties en bedreigingen. Inmiddels zijn een hoop leden opgestaan en kan de zondag tweedeklasser zelfs voorzichtig gaan bouwen richting volgend seizoen. Een belangrijke bouwsteen is Said Chiddi, die is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer.

“De club moet weer gedragen worden door echte DWS-mensen”, zegt Chiddi. Hij werd drie weken geleden gepolst of hij interesse had, na zijn werkzaamheden als trainer van de Onder-15 en dit seizoen Onder-17. “Ze willen een andere koers gaan varen en de talentvolle jeugd op termijn door laten stromen naar het eerste elftal. Zelfs een paar spelers hebben mij gevraagd of ik dit wil doen. Dat werkt erg motiverend.”

Vorig jaar waren er al plannen om Chiddi aan te stellen als kapitein van het vlaggenschip. Dat ging niet door. De club koos voor Dohan Karacaer en Tarik Oulida. Karacaer vertrok tijdens het seizoen omdat het niet te combineren was met zijn werkzaamheden bij ASV Lebo. Oulida leidde de Amsterdammers vervolgens naar de achtste plaats in de zondag tweede klasse A. De oud-prof krijgt volgend seizoen een andere taak: Oulida gaat met zijn eigen trainersstaf een speciaal DWS Toptalentenprogramma opstarten om een impuls te geven aan de jeugdopleiding.

In de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer kwam de club uit bij Chiddi, dit seizoen ook assistent-trainer van DCG. DWS is ‘ontzettend trots dat Said aan het hoofd van het vlaggenschip staat’. De oefenmeester was in het verleden werkzaam bij Sporting Maroc, RAP, FC Amstelland en FIT. “Het hoofdtrainerschap heb ik zeker gemist. Als assistent kom je soms niet aan je trekken. Je ziet dingen gebeuren, maar hebt te weinig invloed om in te grijpen. Als hoofdtrainer heb je die ruimte wel.”

Chiddi heeft een duidelijk doel voor ogen wat hij in zijn eerste weken als eindverantwoordelijke wil realiseren. Over prestaties heeft hij het niet. Het gaat om de stabiliteit terug brengen. “Ik weet dat de club de laatste tijd heel veel heeft meegemaakt. Dat straalt ook naar de spelers toe. De rust moet weer teruggekeren. Dat de sfeer straks weer goed is, er goed getraind wordt, een leuke groep staat. Het belangrijkste is dat de jongens rust hebben en het gevoel krijgen lekker te kunnen voetballen. De rest komt vanzelf.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS