Sam Doeve (VVOG) volgt ‘reismaatje’ De Graaf naar Swift

Hij woont al tien jaar in Amsterdam en komende zomer vervolgt Sam Doeve ook zijn voetballoopbaan in de hoofdstad. De 29-jarige middenvelder gaat zijn reismaatje Guido de Graaf achterna en verruilt derdedivisionist VVOG voor Hoofdklasser Swift.

Door het aangekondigde vertrek van De Graaf naar de Amsterdammers raakte Doeve zijn carpooler kwijt. Met z’n tweeën reden zij naar Harderwijk, nadat ze daarvoor bij Huizen samenspeelden. “Ik had geen reismaatje meer en om in mijn eentje naar VVOG te gaan, is net iets te ver. Ik wilde in de buurt gaan voetballen, andere clubs die geïnteresseerd waren vielen hierdoor af. Vervolgens heeft Guido mijn naam genoemd toen hij hoorde dat Swift nog een middenvelder zocht. Bart Logchies (de trainer, red.) heeft mij gebeld en het gesprek was zo positief, dat ik vrij snel mijn keuze had gemaakt.”

Doeve speelde eerder voor SV Lelystad, VVOG (vier jaar), Huizen (ook vier jaar) en opnieuw VVOG, waar zijn tweede periode in Harderwijk beperkt blijft tot één seizoen. In zijn tijd bij Huizen speelde hij twee jaar in dezelfde competitie (Hoofdklasse) als Swift, maar trof zijn nieuwe club slechts één keer. “De andere keren was ik in de voorbereiding vaak op vakantie. Ik heb begrepen dat het een echte gezellige, Amsterdamse club is. Eentje met ambitie, een team die altijd de voetballende oplossing zoekt. Ik heb jarenlang heen en weer gependeld van Amsterdam naar Huizen of Harderwijk, maar je voetbalt voor je plezier. Ik denk dat ik dat bij Swift zal krijgen.”

De middenvelder weet nog niet wat hem na de zomer te wachten staat. Een nieuwe voetbalomgeving, entourage en nieuwe competitie, eentje die hij niet goed kent. “Maar van wat ik heb gehoord, met de spelers die erbij komen, denk ik dat we volgend seizoen omhoog kunnen kijken. Ik hoop zelfs richting de top-5.”

Foto: Ronald Bonestroo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)