Sander Couperus bezorgt Ouderkerk punt tegen De Kennemers

Ouderkerk heeft De Kennemers nu meer tegenstand kunnen bieden dan in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Toen verloor de ploeg van Lex van der Horst met 4-1 in Beverwijk. Op eigen veld bleef het tegen de laagvlieger bij 1-1. De gelijkmaker kwam op naam van Sander Couperus.

Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder in een verder kansarm duel. De eerste helft was voor De Kennemers, de tweede voor Ouderkerk. De gasten, onder leiding van trainer Alami Ahannach, kwamen na een halfuur op een 0-1 voorsprong. Een goede aanval over meerdere schijven belandde via Leroy de Graaff bij Burak Aktas, die doelman Jarno de Jonge passeerde. Yassin Ibrahimi was daarna nog dicht bij een tweede Beverwijkse treffer, maar zijn schot werd geblokt.

Na de rust liet Ouderkerk zich meer zien. Nadat een kopbal tegen de paal de eerste waarschuwing voor De Kennemers was, trok Couperus in de 75ste minuut de stand gelijk. De aanvaller werkte een strakke voorzet goed binnen: 1-1. Meer wist de thuisploeg niet te creëeren en in het resterende kwartier bloedde het duel dood. Nu hield Ouderkerk er wel een punt aan over en was het gewaagd aan de Beverwijkers.

Door het gelijkspel blijft Ouderkerk op de achtste plaats staan. De voorsprong op De Kennemers, dat nu op een nacompetitieplek staat, bedraagt vijf punten. Volgende week gaat de ploeg van Lex van der Horst op bezoek bij RODA’23, de nummer twee van de ranglijst waar de Ouderkerkers het altijd moeilijk tegen hebben.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)