Sander Middelbeek – (Ajax Za) – 4e Divisie genomineerd voor VVON Award

Sander Middelbeek is – samen met Jasper Ketting (HBC) en Chris de Graaf (Spakenburg) – genomineerd voor de VVON Award. Net zoals afgelopen jaar zal de VVON Awards gaan uitreiken aan de ‘beste zes amateurtrainers’ (één in elk district) seizoen 2023/’24. In elk VVON-district worden jaarlijks drie trainers genomineerd.

Net zoals vorig jaar zal de VVON de Awards gaan uitreiken tijdens het Nederlands Trainerscongres op vrijdag 10 mei aanstaande in het PEC Zwolle stadion. Het verschil ten opzichte van vorig jaar is dat de winnaars pas tijdens het congres bekend worden gemaakt. Dit betekent ook dat alle genomineerden zijn/worden uitgenodigd om als speciale gast aanwezig te zijn.

Visie op voetbal

Sander Middelbeek is voor het derde seizoen hoofdtrainer bij Ajax-zaterdag. Hij hanteert een aanvallende speelwijze, geheel in de lijn van de club, en dit wordt o.a. ondersteund met het aantal doelpunten wat wordt gescoord. Middelbeek hanteert het 1:4:3:3 systeem en heeft als doel, naast winnen, om met verzorgd spel zijn spelers en het publiek te vermaken. Er is veel aandacht aan het snel heroveren van de bal, bij voorkeur op de helft van de tegenstander, om op die manier snel in de zone te komen die kan leiden tot gevaarlijke situaties en goals. Bij Ajax is het inbrengen en doorstromen van jeugdspelers anders dan bij de meeste verenigingen, en dit vraagt dus ook iets van de trainer.

Middelbeek moet anticiperen op het feit dat spelers met een bepaald verwachtingspatroon in zijn selectie zitten, sommigen hebben de hoop door te stromen naar Jong Ajax, of richten hun blik op een andere BVO, spelers met een Ajax achtergrond komen na een periode bij andere clubs weer terug naar Ajax, en hierdoor heeft Sander binnen zijn selectie een mix van verschillende ambities, en een diversiteit aan leeftijden. De rol die Middelbeek heeft in enerzijds het door ontwikkelen van spelers, het op een zo hoog mogelijk niveau spelen met de club, en dit gekoppeld aan attractief en herkenbaar voetbal, is een lastige, maar ook mooie rol.

Breder opleiden

Naast zijn directe bemoeienissen met het team, is Sander ook een coördinator in het onderhouden van contacten met diverse amateurclubs in de regio om kennis te delen, en potentiële talenten een kans te bieden bij Ajax te komen spelen.

Bron: VVON

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)