Home / Algemeen / Sandor Augustijn levert doorlopend contract bij FC Almere in

Sandor Augustijn levert doorlopend contract bij FC Almere in

FC Almere moet op zoek naar de vierde trainer in anderhalf jaar tijd. Exact drie maanden na zijn contractverlenging heeft Sandor Augustijn besloten alsnog te vertrekken bij de zaterdag tweedeklasser. De oefenmeester maakt het seizoen wel af om de Almeerders naar de eerste klasse te loodsen.

“Ik denk dat ik niet de juiste man op de juiste plek ben”, zegt Augustijn verrassend. Hij nam goed de tijd om in de spiegel te kijken en naar zichzelf te reflecteren. “Ik heb het gevoel dat ik het moet overdragen aan iemand anders. De club verdient een trainer met veel meer ervaring waarmee ze de volgende stap kunnen zetten. Ik denk dat ik het aan zou kunnen, maar wil ik dat? En heb ik de exacte knowhow om FC Almere in de eerste klasse te begeleiden? Voor mijzelf heb ik de juiste beslissing genomen.”

De oefenmeester stapte afgelopen zomer in als assistent-trainer, nadat hij moest vertrekken bij AS’80. De soap met voormalig trainer Maurice Ligeon zorgde ervoor dat FC Almere een valse start beleefde met het plotselinge vertrek van de nieuwe trainer Jimmy Simons. Augustijn werd doorgeschoven naar de positie van hoofdtrainer en deed het vervolgens dusdanig goed dat hij half januari werd beloond met een nieuw contract. De Almeerders pakten de eerste periodetitel en staat momenteel derde in de zaterdag tweede klasse B.

In de afgelopen maanden had hij echter zijn twijfels. Mochten ze niet promoveren, zouden de verwachtingen volgend seizoen in de tweede klasse torenhoog zijn. Wanneer het wel zou lukken, wordt in de eerste klasse veel meer gevraagd. Augustijn sprak veel met het bestuur, waarna werd besloten uit elkaar te gaan. “Ik denk dat de club er verstandig aan doet een andere trainer te zoeken. Ik gun de club het allerbeste, want FC Almere is echt een mooie club. Het zou fantastisch zijn als wij geschiedenis kunnen schrijven door naar de eerste klasse te promoveren. Dan ga ik de boeken in. Het is ook eens lekker om dan te stoppen op je hoogtepunt.”

De club moet nu op zoek naar een nieuwe trainer. Zelf is Augustijn ook al bezig met een nieuwe uitdaging.

Foto: Martin Bakker

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)