fbpx
Home / slideshow / SDZ laat voorbij JOS Watergraafsmeer zaterdag

SDZ laat voorbij JOS Watergraafsmeer zaterdag

Zondag won SDZ met gemak van Papendorp (5-1). Voor de districtbeker nam de ploeg uit de eerste klasse zondag op tegen JOS Watergraafsmeer uit de derde klasse zaterdag. De derdeklasser heeft in de competitie alleen nog maar gewonnen en had nog geen goal tegen gekregen. Op Sportpark Drieburg werd dinsdag om 20:30 afgetrapt.

Eersteklasser SDZ besloot niet met de sterkste elf aan te treden, maar vooral wisselspelers het veld in te sturen. De beginfase van de wedstrijd werd gekenmerkt door balverlies en het spel dat op en neer ging. Beide ploegen gebruikten de lange bal. SDZ probeerde wel te combineren, maar ging hij vlagen mee in het spel van JOS. Vijfentwintig minuten was het spel onderweg toen de eerste kans kon worden genoteerd. SDZ ontsnapte aan buitenspel, maar schoot recht op de keeper. Na veertig minuten spelen kreeg JOS ook een kans, maar het schot werd gekeerd. Voor rust schoot SDZ-speler Dean Huisman tegen de buitenkant van de paal.

De wedstrijd werd door SDZ gretig hervat, er werd fel druk gezet. Bij vlagen wist de thuisploeg onder de druk vandaan te komen. Na een uur dacht JOS op voorsprong te komen. De bal was al voorbij de keeper maar leek op de lijn gestopt te worden. De spelers van JOS claimden de goal, maar scheidsrechter De Waard gaf aan dat de bal niet geheel over de lijn was. Na 72 minuten kwam SDZ op een 0-1 voorsprong. Huisman vertrok vanaf het de middenlijn met lopen, zijn loopactie werd met een steekbal beloond. Huisman schoot de bal, koelbloedig, tussen de benen van de keeper door. In de slotfase kwam JOS bijna op gelijke hoogte. Bij een vrije trap kopte de keeper van JOS net naast. In de blessuretijd verdubbelde SDZ nog de score. Jaap Smeeing schoot vanaf de rechterkant raak.

SDZ bekert daardoor verder, voor JOS is het bekertoernooi klaar. Komende zaterdag gaat JOS op bezoek bij De Dijk, SDZ treft zondag LSVV. Ondanks de nederlaag was JOS-trainer Richard Pel na afloop tevreden: “Ik heb een goed gevoel aan de wedstrijd over gehouden. Je weet dat je van de 100 keer 99 keer verliest van SDZ. We waren echt aan elkaar gewaagd dinsdag en hebben het SDZ moeilijk kunnen maken.”

SDZ-trainer Kai Meeuwsse: “Richard heeft het fantastisch gedaan met zijn team. Ze waren ongelukkig met een bal op de lijn en de kopbal van hun keeper.”

Archieffoto: Jos Spitteler

Send this to a friend