SC Buitenboys viert 35 jarig bestaan met periodetitel

SC Buitenboys heeft zich verzekerd van de nacompetitie in de zaterdag derde klasse C. De ploeg van trainer Patrick Bal versloeg Hees uit Soest overtuigend met 5-0 en bleef daardoor voor de twaalfde achtereenvolgende keer ongeslagen. Matchwinners waren  Collins John en Rowdy Moorman.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3c

Met nog negen wedstrijden voor de boeg heeft SC Buitenboys de achtervolging ingezet op de kanshebbers voor de titel in 3C en staat inmiddels vijfde. Het gat naar koploper FC Hilversum bedraagt acht punten. Begin november stond SC Buitenboys nog onderaan met één punt uit zes wedstrijden. Uiteindelijk pakte men de draad weer op en volgde er acht overwinningen en twee gelijke spelen. Opvallend was de 2-4 winst tegen koploper CJVV.

Assistent-trainer Louis van den Hoorn: ,,Daar waren ze niet blij mee, maar de overwinning was terecht. CJVV is een ijzersterke ploeg. Na afloop gaf de trainer van CJVV aan, dat hij onze ploeg zelfs als een concurrent voor de titel zag”.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de intenties van SC Buitenboys duidelijk. Fel jagend op de bal en goed combinerend kreeg Hees alle hoeken van het veld te zien. Binnen enige minuten resulteerde dit al in de openingstreffer van Rowdy Moorman. Collins John legde de bal bij de tweede paal keurig met zijn hoofd terug, waarna Moorman de bal in het dak van het doel joeg: 1-0. Niet lang daarna verdubbelde Buitenboys de voorsprong naar 2-0. Na een aanval over rechts gaf Caleb Frimpong de bal op maat voor Collins John, die de bal keurig in de linkerhoek schoof. Even later ook nog een strafschop voor Buitenboys nadat John binnen de zestien onderuit werd gehaald en was het John zelf die de elfmeter trap benutte: 3-0. Net voor de rust werd het ook nog 4-0 door Rowdy Moorman.

In de tweede helft nam Buitenboys wat gas terug maar bleef wel de betere ploeg. Hees zat deze middag niet goed in de wedstrijd en moest uiteindelijk ook nog de 5-0 incasseren. Rowdy Moorman werd op maat bediend door Faizel MacDonald en knalde de bal van dichtbij voorbij Hees-keeper Henk Reddering. Hier bleef het bij en had de beste ploeg gewonnen.

Door deze overwinning klimt SC Buitenboys opnieuw een plekje op de ranglijst en staat men door de goede resultaten inmiddels vijfde op de ranglijst. Hilversum en CJVV voeren de ranglijst aan. Buitenboys volgt op acht punten. De Almeerders spelen komende wedstrijd  in Baarn tegen TOV.