Home / slideshow / SC Buitenboys wil met een mix van routine en jeugd stappen maken

SC Buitenboys wil met een mix van routine en jeugd stappen maken

Zaterdag derdeklasser SC Buitenboys is nog steeds aan het bouwen aan een sterker team en wil komend seizoen hoger eindigen dan afgelopen seizoen. De ploeg speelde vorig seizoen wat wisselvallig, maar daar moet verandering in komen, vindt trainer/coach Patrick Bal. Hij gaat voor z’n tweede seizoen bij de Almeerders en is volgens eigen zeggen nog niet klaar met z’n werk en wil straks met zijn selectie nog sterker voor de dag komen. “We moeten stabieler worden en dat was vorig seizoen niet altijd het geval”, laat de coach weten.

Mooi is dat oud-international Collins John zijn ploeg komt versterken. Collin John was al jeugdtrainer bij de club. Patrick Bal: “Zijn inbreng en kwaliteit kan komend seizoen heel belangrijk zijn voor de selectie en daar moeten we ons voordeel mee doen. Verder zijn de andere nieuwe spelers natuurlijk net zo belangrijk en als het collectief er straks goed uitziet gaan we een aardig seizoen tegemoet, we waren vorig seizoen al op de goede weg maar op het moment dat we door moesten pakken gebeurde dit niet en dat moet straks ook verbeteren.” 

Naast de acht nieuwelingen in de selectie, komen er ook diverse spelers vanuit de onder-19 door. Een mooie ontwikkeling vindt Bal: “Deze jongens erbij betrekken is heel belangrijk voor hun ontwikkeling en waar nodig zal men straks zeker speelruimte krijgen.” SC Buitenboys is voor komend seizoen wel ingedeeld in een pittige pool in de derde klasse. Er zitten diverse clubs bij uit het Utrechtse en dat zijn fysiek meest sterke ploegen. De Almeerders zijn wel wat gewend en zullen zich straks hierop in moeten stellen. Verder keert ook doelman Duaine le Blanc terug na een uitstapje naar Ajax 2. Kortom: veel nieuwe gezichten bij de ploeg van Patrick Bal. De trainer heeft het volste vertrouwen in zijn nieuwe selectie en wil het komende seizoen graag op een nacompetitie-plek eindigen.

Send this to a friend