SC Overamstel viert 100-jarig bestaan en houdt op te bestaan

Voetbalclub SC Overamstel viert op zaterdag 13 juli 2024 haar 100-jarig bestaan. De club, die in 1924 in Amsterdam werd opgericht, houdt echter na afloop van de festiviteiten op te bestaan.

Rijke historie

SC Overamstel heeft een rijke historie met roerige periodes op zowel sportief als financieel gebied. De club kende tijden van topprestaties met diverse senioren elftallen, G-teams, veteranen en een damesteam. Het ledenaantal schommelde echter sterk de afgelopen eeuw, wat ook leidde tot een aantal verhuizingen binnen Amsterdam.

Moeilijke tijden

De laatste jaren kampte SC Overamstel met een teruglopend ledenaantal en een minimaal aantal elftallen. De coronapandemie en de stijgende kosten bij een gelijkblijvend lage inkomstenstroom zorgden voor een onhoudbare situatie.

Einde van een tijdperk

Met pijn in het hart heeft het bestuur van SC Overamstel besloten om de vereniging per 12 juli 2024 te ontbinden. Ondanks dit droevige nieuws wil de club haar 100-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Feestelijke afsluiting

Op zaterdag 13 juli 2024 organiseert SC Overamstel een feestelijke afscheidsdag met diverse activiteiten. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn om samen met de clubleden en oud-leden dit bijzondere moment te vieren.

Een einde, maar ook een nieuw begin

Het einde van SC Overamstel betekent het einde van een tijdperk. De club heeft echter een onuitwisbare stempel gedrukt op de Amsterdamse voetbalhistorie. De herinneringen aan de club en de vele mooie momenten zullen altijd blijven bestaan.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)