Home / Algemeen / SCH’44 maakt einde aan kleine opmars DCG

SCH’44 maakt einde aan kleine opmars DCG

Vijf wedstrijden op rij was DCG ongeslagen. Die reeks hielp de Amsterdammers naar een veilige plek in de zondag tweede klasse B, totdat de reis naar SCH’44 op het programma stond. In Harmelen gaf de ploeg van Brian Veldhuizen een 0-1 voorsprong uit handen: 3-1.

Veldhuizen was wel zo eerlijk om te erkennen dat het een verdiende nederlaag was. Dat terwijl beide ploegen in de eerste helft gelijkwaardig aan elkaar waren. DCG kwam zelfs aan de leiding. Een voorzet van Bilal Hajoui el Jaafari werd goed teruggelegd door Anouar Boussatta, waardoor Ilias Ouabba kon aanleggen voor de 0-1 voorsprong.

Na de theepauze schoot SCH’44 uit de startblokken. DCG werd met de rug tegen de muur gezet en had veel moeite om zich onder de druk van de thuisploeg uit te voetballen. De gelijkmaker hing in de lucht en deze viel na een uur spelen. Uit een voorzet vanaf de linkerkant kopte Mitch Maas de 1-1 binnen. “Die zat eraan te komen. Wanneer wij de bal hadden, creëerden wij zelf ook te weinig”, zag Veldhuizen.

Pas zes minuten voor tijd slaagde SCH’44 erin om het overwicht uit te drukken in een voorsprong. Met een strak schot in de verre hoek maakte Maas zijn tweede van de middag. Vlak daarna kreeg Chelton Linger een goede mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken. Na een stuiter nam de spits de bal op zijn pantoffel en ternauwernood voorkwamen de vingertoppen van de doelman een 2-2. In de blessuretijd maakte SCH’44 aan alle onzekerheid een eind. Maas voltooide zijn onvervalste hattrick door de 3-1 eindstand op het scorebord te zetten.

“Helaas hebben we geen gevolg kunnen geven aan onze goede serie. Het wordt ook met de week spannender, omdat hekkensluiters PVC en PVCV wel wonnen”, realiseerde Veldhuizen zich. DCG staat nog steeds op een veilige plek, met één punt voorsprong op de nacompetitiestreep en twee punten boven de donkerrode lijn. “Gelukkig krijgen wij nog drie directe concurrenten. Dat begint met PVC volgend weekend, daarvan moeten we winnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.