Schaap sluit boek JOS en gaat naar Zuidvogels

In de zomer van 2022 keerde Reggie Schaap terug bij JOS Watergraafsmeer op het oude nest. Hij had een stapje hogerop gedaan bij FC Lisse en werd daar kampioen, maar besloot toch terug te keren. Deze terugkeer pakte niet uit zoals gehoopt, dus sluit hij het boek JOS Watergraafsmeer en vertrekt naar Zuidvogels.

In 2022 zei de 30-jarige aanvaller dit over de terugkeer bij de ploeg uit de Watergraafsmeer. “Ik had diverse aanbiedingen, maar JOS kon ik niet afslaan. We weten wat we aan elkaar hebben en ik ga er alles aan doen om alle wedstrijden te spelen. Op mijn leeftijd denk ik zeker een toegevoegde waarde te kunnen zijn.” Echter heeft hij de afgelopen twee seizoenen weinig minuten gemaakt en dat zit hem niet lekker.

“Het plezier in het voetbal is nu erg laag en dat wil ik graag weer terug vinden”, aldus de aanvaller die dit seizoen zes wedstrijden in de Vierde Divisie uitkwam. “Voor mij is er geen plek meer bij de selectie, wat ik erg lastig vind. Dus nu maak ik mijn minuten bij het tweede.” Schaap vertelt dat er niks is voorgevallen en dat hij geregeld zonder ook maar enige communicatie buiten de selectie wordt gehouden. Hij blijft zelfkritisch: “Ondanks de keuzes van de trainer is het mijn eigen verantwoordelijkheid om fit te blijven. Ik blijf trainen en mijn best doen tijdens de oefenwedstrijden voor het geval ik toch nog binnen de keuze van de trainer val dit seizoen. Je kan natuurlijk vinden dat ik misschien niet in vorm ben, alleen heb ik helaas geen antwoord gekregen op de vraag waarom ik helemaal niet meer bij de selectie zat.”

Dus heeft hij besloten om zijn tweede periode bij JOS Watergraafsmeer te beëindigen. Na in totaal zes seizoenen sluit Schaap het boek JOS. Hij maakt de overstap naar Zuidvogels in Huizen. De ploeg staat op dit moment eerste in de Eerste Klasse A en lijkt op koers naar de Vierde Divisie. Wel zijn de verschillen klein en wordt de ontknoping van het seizoen spannend. FC Aalsmeer en DVVA zijn twee ploegen die eveneens voor promotie strijden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)