Home / slideshow / Schermer is op zijn plek bij IVV: “We gaan voor het kampioenschap”

Schermer is op zijn plek bij IVV: “We gaan voor het kampioenschap”

Daniël Schermer speelde zijn hele leven voor Purmersteijn, maar komt door het opheffen van de zaterdagselectie dit seizoen uit voor IVV. Bij de club uit Landsmeer slaagde hij erin om in acht wedstrijden voor negen treffers te zorgen. Hoewel hij daarvoor van tevoren had getekend, kan het volgens hem beter. “Er is altijd ruimte voor verbetering”, stelt Schermer.

De aanvaller moest aan het begin van het seizoen wennen toen hij met de auto niet naar Purmerend, maar naar Landsmeer moest rijden. Het gewenningsproces was echter van korte duur. “Ik ben echt geweldig opgevangen door mijn teamgenoten. Hoewel het een ander team was, waardoor we automatismen erin moesten slijpen, duurde dit allemaal niet lang. Het fijne van deze club is dat de ambities groot zijn, waardoor we als ploeg scherp moeten blijven. Wat dat betreft heb ik het zeer naar mijn zin.”

Schermer geniet van het aanvallende spel van IVV. De laatste periode kwam daarbij eveneens het hoog drukzetten op de tegenstander bij, waardoor IVV nog meer kan gebruikmaken van de kwaliteiten van de doelgerichte aanvaller. “We stoppen inderdaad veel energie in het opjagen van de tegenstander. Het resulteert erin dat we vaak hoog op het veld de bal veroveren, waardoor het voor iedereen slechts een korte weg is richting het doel van de tegenstander.”

In de tweede seizoenshelft hoopt Schermer een nog hoger gemiddelde te bereiken dan die hij momenteel bezit. Tegelijkertijd is hij tevreden over zijn huidige verrichtingen. “Aan het begin van de competitie had ik wat last van pijntjes en was ik licht geblesseerd, waardoor het even duurde totdat het volledig naar mijn zin draaide. Bovendien merkten we dat het team na anderhalf jaar vrijwel zonder voetbal te hebben gezeten, eveneens op zoek was naar handvatten. Gelukkig hebben we die met elkaar gevonden.”

IVV sprak meermaals de ambitie uit om graag naar de eerste klasse te promoveren. Met de huidige tweede plek in de competitie lijkt de club daarop een goede kans te maken. De verwachting is dat het voor het kampioenschap moet strijden met De Meer, de huidige koploper. “We zouden deze maand tegen De Meer spelen, maar toen hoorden we net dat het competitievoetbal stil kwam te liggen. Daarom is het lastig te zeggen welk team beter is. Mijn verwachting is in ieder geval dat het tussen ons twee gaat. Als ploeg gaan we voor het kampioenschap.”

Hoofdtrainer Edwin Keizer maakte deze week bekend dat hij aan het einde van het seizoen bij IVV stopt. Het kwam voor de spelersgroep als een verrassing. “Afgelopen zondag kwam het inderdaad aan bod tijdens de bespreking. De trainer doet het goed bij ons, dus natuurlijk is het jammer.” IVV presenteerde donderdag al de naam van zijn opvolger: Ton Pronk. “Persoonlijk ken ik hem nog niet, maar ik kijk uit naar de samenwerking. Of ik zelf nog door ga? Ik denk zeker nog niet aan stoppen.”

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV