Schermer schiet IVV in extremis naar finale nacompetitie

IVV heeft donderdagavond de finale van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse bereikt. Het ontving competitiegenoot Theole op Sportpark de Breek en won uiteindelijk met 1-0.

Maar het duurde wel ontzettend lang voordat die goal viel. Na 90 minuten stond er een 0-0 stand op het scorebord, dus werd het verlengen. Ook dat leek geen goals op te leveren. Iedereen maakte zich al op voor de strafschoppenserie, toen één strafschop genoeg bleek te zijn. Na een inworp van Roy Bussmann kreeg een van de Theole-speler de bal tegen de hand geschoten. De bal ging in minuut 120 op de stip en Daniël Schermer schoot onberispelijk raak. Daarna was de wedstrijd meteen afgelopen en was IVV zeker van een plaats in de finale.

“Daarna volgde natuurlijk een explosie van vreugde. We maakten ons al op voor de penaltyreeks en dan valt die goal toch nog”, aldus Frans Schuitemaker. Een paar minuten voor tijd had Theole nog een enorme kans gemist en had Mitchel Baars aan de andere kant hetzelfde gedaan.

“Het was weer een wedstrijd waarin je twee verschillende speelstijlen zag. Wij probeerden aan te vallen, Theole speelde gegroepeerd van achteruit met veel lange ballen. Ze hadden snelle aanvallers, dus wij moesten scherp blijven achterin en hebben geprobeerd een overtal te houden”, vertelt Schuitemaker. “Mijn conclusie is dat uiteindelijk toch de meest voetballende ploeg heeft gewonnen.”

Nu wacht zondag de finale tegen HSV uit Heiloo. Een pitte opgave, met slechts 60 uur tussen beide duels: “Het is inderdaad weinig, maar we moeten het ermee doen. Ik hoop dat de jongens zuinig zijn op hun lichaam om zo goed mogelijk aan de aftrap te staan zondag.” De finale wordt gespeeld bij ADO ’20.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV