Home / slideshow / Schilder en Teijsse leiden AFC naar winst op concurrent
AFC

Schilder en Teijsse leiden AFC naar winst op concurrent

AFC zette zaterdagmiddag een belangrijke stap in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Ulrich Landvreugd boekte een uitstekende 2-0 overwinning door doelpunten van Robbert Schilder en Yordi Teijsse.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Tweede Divisie

Super Saterday: ook in de Tweede Divisie vinden dergelijke weekenden plaats. Het beloofde een spannende dag te worden, aangezien AFC en IJsselmeervogels elkaar qua punten vrijwel niet ontliepen. Bovendien speelden de nummer één HHC Hardenberg en nummer drie VV Katwijk tegen elkaar, waardoor de competitiestand om half 6 totaal anders eruit kon zien.

Die spanning was vlak voor het duel voelbaar, al leken de spelers van AFC nauwelijks last te hebben van de spanning. De wedstrijd was amper onderweg, toen smaakmaker Raily Ignacio op de rand van het zestienmetergebied werd neergelegd. Robbert Schilder mocht met zijn linkerbeen aanleggen en legde de bal feilloos in de rechterhoek. Jaimy Schaap had alleen maar het nakijken: 1-0. Een idealere start had AFC zich niet kunnen wensen.

De openingstreffer dwong IJsselmeervogels om het spel te maken en de bezoekers creëerden direct een aantal kansen. Eef van Riel mocht op ongeveer dezelfde plek als Schilder aanleggen, maar hem lukte het niet de doelman van de tegenpartij te verschalken. Kort daarna brak Robbert Olijfveld aan de linkerkant door, maar zijn voorzet kwam niet bij een ploeggenoot terecht.

Yordi Teijsse

Het werd vervolgens een open wedstrijd, waarin beide ploegen de mogelijkheden kregen om het volgende doelpunt te maken. Scherpte ontbrak echter om het de tegenstander écht moeilijk te maken. Ignacio, die wederom als een uitstekend aanspeelpunt fungeerde, mocht vlak voor rust nog aanleggen, maar jaagde de bal ver over het doel van IJsselmeervogels.

De tweede helft leek vrijwel identiek te beginnen als de eerste vijfenveertig minuten. Wederom werd Ignacio op de rand van het zestienmetergebied neergelegd en opnieuw ging Schilder achter de bal staan. Dalian Maatsen besloot echter een poging te wagen, maar zijn schot trof geen doel. Het was direct een waarschuwing die Gert Kruijs, trainer van IJsselmeervogels, goed leek te begrijpen. Hij duwde zijn elftal bijna letterlijk naar voren en probeerde AFC zo af te jagen.

AFC kreeg echter de betere mogelijkheden, onder meer via Johan Jeremy Kulhan die een schitterende één-twee zag mislukken. Ook Melvin Grootfaam, die drie man op een rij wist te passeren, lukte het niet om de bevrijdende tweede treffer te maken. Zijn schot ging tegen het zijnet aan, al had hij de bal moeten voorgeven. Vlak daarna ging een afstandschot van Schilder ver over.

Een aanval uit het boekje zorgde er uiteindelijk voor dat AFC de overwinning definitief naar zich toe trok. Een pass vanaf rechts zette Raily Ignacio vrij voor de keeper. De spits lokte de doelverdediger en gaf de bal vervolgens aan de vrijstaande Yordi Teijsse. Het was voor de middenvelder nog maar een koud kunstje om het tweede, beslissende doelpunt van de wedstrijd tegen de touwen te jagen. In het slot raakte Ahmed El Azzouti nog eenmaal de paal, maar uiteindelijk was het AFC die met de overwinning ervandoor ging.

De Amsterdammers staan nu tweede in de competitie, met één punt achterstand op koploper VV Katwijk. HHC Hardenberg staat op een gelijk aantal punten met AFC, terwijl IJselmeervogels daar weer een punt achter staat.

Tekst: Jordi Smit
Foto’s: Tom Poederbach

AFC

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC
Send this to a friend