Home / slideshow / Schipper maakt zich op voor tweede jaar: “Het gaat uitstekend”

Schipper maakt zich op voor tweede jaar: “Het gaat uitstekend”

Hittjo Schipper is ook volgend seizoen trainer bij Pancratius. De oefenmeester van de zaterdagtak vindt zijn werk in Badhoevedorp nog altijd leuk om te doen. “In het begin was het wennen. Ik wist natuurlijk dat ik in een vriendengroep terecht zou komen, al was ik dat al wel een beetje gewend bij eerdere clubs. Momenteel gaat het uitstekend”, vertelt Schipper over Pancratius.

De coach heeft sinds het begin van het voetbaljaar al verschillende zaken veranderd, waaronder de manier van trainen. “Dat beviel me op donderdagavond niet helemaal, dus daar heb ik het met de jongens over gehad. Die waren er ook mee eens dat het anders kon. Dat is een van de elementen die ik de afgelopen tijd heb veranderd. Daarmee heb ik het nog meer naar mijn zin gekregen. Natuurlijk houd je altijd mensen die niet tevreden zijn, dat houd je toch. Ik probeer echter altijd uit te leggen waarom ik mensen wissel zet: daar moeten ze het mee doen.”

Blessures

Schipper maakte dit seizoen ook mindere zaken mee, zoals de blessures bij zijn betere spelers in het elftal. “De betere spelers zijn vanaf het begin van het seizoen geblesseerd geraakt. In het begin verwachtte ik dat ze wel weer terug zouden komen, maar ze zijn helaas langdurig geblesseerd. Aangezien de ploeg vorig jaar nacompetitie heeft gespeeld en het team voortdurend te weinig mensen had, moesten zij blijven spelen. Daardoor hebben zij nooit rust gekregen om van hun blessures te herstellen.”

De coach wist echter goed om te gaan met de situatie. “Ik wist natuurlijk waar het aan lag, waardoor het natuurlijk allemaal wat makkelijker werd. Als je niet weet wat de reden is, ben je gewoon langer bezig om de oplossing te vinden. Het niveau van onze beste spelers misten we gewoon, en daardoor bleven de resultaten achter. Op een gegeven moment hebben we vastigheden proberen te creëren door één systeem te spelen, en daarmee kwam duidelijkheid in de ploeg.”

Ambities

Volgend seizoen hoopt Schipper wél weer over het gehele elftal te kunnen beschikken. “We missen simpelweg het scorend vermogen binnen ons elftal. Verdedigend zijn we misschien wel een van de sterkste binnen onze competitie, alleen dan moeten we ze voorin natuurlijk afmaken. Daarnaast hebben we gewoon pech gehad, al moeten we ook volwassener worden. We willen dan te graag de winnende maken. Vervolgens krijgen we de deksel op onze neus door een goal tegen te krijgen.”

“Mijn intentie is bovendien om een tweede elftal te creëren, omdat we een hoop jongens hebben die bij ons niet in actie komen”, gaat Schipper verder. “Als je twee weken niet speelt, dan mis je natuurlijk wedstrijdritme. Ik wil daardoor jongens naar het tweede elftal kunnen terugzetten, zodat zij alsnog spelen. Dat missen we nu, dus we gaan volgend seizoen daaraan sleutelen om dat wél voor elkaar te krijgen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt