Scholten maakt als invaller twee goals: “Visitekaartje afgegeven”

DVVA zette zaterdagmiddag andermaal een goed resultaat neer door afgetekend met 4-0 van OSV te winnen. Kevin Scholten speelde bij die overwinning een belangrijke rol door als invaller twee doelpunten te maken.

De voetballer mocht van hoofdtrainer Lex van der Horst pas een kwartier voor tijd binnen te lijnen komen. Daarin bracht hij de benodigde verse energie in het elftal. “Het eerste kwartier was uitstekend vanaf onze kant. We waren lekker fris en met veel druk vooruit aan het voetballen, waaruit snel de 1-0 en 2-0 vielen. In de tweede helft kregen we weer voldoende kansen, maar maakten we die niet af. Zo bleef het spannend”, vertelt Scholten, die tijdens zijn invalbeurt de spanning uit het duel haalde. “Een prachtige steekpass van Sem (Barendse, red.) door de as bereikte mij. Ik sneed vervolgens prima door de verdediging heen en maakte zo de derde treffer. Dat was heel fijn, want daardoor was het gebeurd.”

Ook het vierde doelpunt kwam van de voet van Scholten. “Daan (Bijlaard, red.) maakte een prachtige actie aan de linkerkant, waarbij hij op snelheid langs zijn tegenstander ging. Ik bleef eigenlijk nog wachten van mijn vorige actie en anticipeerde op de snelheid van Daan. Toen hij op mijn hoogte was, legde hij de bal op mij af, waarna het voor mij slechts een koud kunstje was om te scoren.” Door die overwinning heeft DVVA nu vier punten uit twee wedstrijden. “De kracht van DVVA dit seizoen is dat we in de breedte zeer sterk zijn, er is simpelweg meer concurrentie. De club heeft een aantal goede spelers aangetrokken, waaronder op mijn positie. Daarom zat ik ook op de bank zaterdag. Voor mij is het de komende tijd dan ook knokken om mijn positie weer te veroveren. Maar als je scoort wanneer je erin komt, geef je in ieder geval je visitekaartje af.”

Tevreden is Scholten zeker niet met zijn rol. Voor hem zit er echter niets anders op om hard te werken en Van der Horst te overtuigen van zijn ongelijk. “Voor iedereen geldt uiteraard dat je liever in het basiselftal staat, maar het is nu eenmaal zo. Ik draaide afgelopen seizoen zeker niet mijn beste jaar. Hoewel het een kort seizoen was, speelde ik niet veel lekkere wedstrijden. Ik snap daarom enigszins mijn rol binnen het team. De voorbereiding ging gelukkig goed. Nu ik ook weer twee doelpunten heb gemaakt, hoop ik de komende periode een basisplaats af te dwingen.” Mogelijk mag Scholten dit weekend weer vanaf de aftrap op het veld verschijnen. Dan speelt DVVA een uitwedstrijd tegen HBOK. “Het mag duidelijk zijn dat HBOK goede spelers heeft en hoge ogen wil gooien. Ze hebben met Dennis Kaars een hele goede spits aangetrokken, wat het hartstikke leuk maakt om tegen HBOK te spelen. Ik ben dan ook benieuwd naar het niveau.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)