Schoten – TOG bij 1-5 stand vlak voor tijd gestaakt

De wedstrijd Schoten – TOG in Zondag 3c is vijf minuten voor tijd gestaakt door scheidsrechter Van der Ploeg.

TOG was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en dat resulteerde al in de zevende minuut in de 0-1. Een prima voorzet van de uitblinkende verdediger Edley Tanoh werd uitstekend ingekopt door spits Bright Owusu. TOG drukte door en in de achttiende minuut strafte Owen Welch een foutieve terugspeelbal van de Schoten-verdediging vakkundig af. Even later moest Schoten met tien man verder na een natrappende beweging van een Schoten-speler jegens TOG- aanvoerder Ouassim Amr. In de 22e minuut zorgde Fouad Dahmani voor de 0-3, na weer een misverstand in de Schoten-verdediging. TOG dicteerde de wedstrijd maar desondanks kwam Schoten door een benutte strafschop door Donny Koning op 1-3. Vlak voor de rust zorgde Mouad Benzidane na goed voorbereidend werk van de ijzersterke Fouad Dahmani voor de 1-4 ruststand.

In de tweede helft een onmachtig Schoten, maar ook TOG dat het wel geloofde na deze ruime voorsprong. TOG-trainer Leroy Kroese probeerde met wat wissels zijn ploeg nog wat te inspireren en dat resulteerde door invaller Rahiet Sadal na een goede steekpass van een andere invaller Romello Boston tot de 1-5. De wedstrijd leek hierna rustig naar het einde te kabbelen, totdat vijf minuten voor tijd Sadal bij een voorzet van rechts een klap in het gezicht kreeg, waarna hij de Schoten-speler in de hekken duwde. De vlam sloeg in de pan en gelukkig werden de spelers uit elkaar gehaald en zowel Sadal als de slaande Schoten-verdediger kregen rood.

Het binnenbrandje leek geblust, totdat diverse toeschouwers van de thuisclub het veld opstormden en het onrustig werd. De scheidsrechter besloot daarna het duel definitief te staken. Het bestuur van Schoten communiceerde maandagochtend via hun Facebook-pagina: “Afgelopen zondag heeft er zich een situatie voorgedaan die absoluut onacceptabel is voor onze club VV Schoten. Het bestuur heeft vandaag 17-10 een spoedoverleg ingepland om de situatie te bespreken en actie te ondernemen. Het bestuur betreurt hoe dit is gelopen en biedt de excuses aan haar leden en de bezoekende club TOG.”

Al met al gaf dit een nare bijsmaak aan de eerste overwinning van TOG in de derde klasse. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3c

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOG