Frans Schuitemaker

Schuitemaker trots na promotie IVV: “Fantastisch dat het gelukt is”

Bij de 1-2 van Stefan Baars sprintte Frans Schuitemaker met de rest van zijn staf en wisselspelers het veld op. Na afloop van het duel keek hij van een afstandje toe hoe het feestgedruis van zijn IVV losbarstte.

Schuitemaker was zichtbaar geëmotioneerd en moest even laten bezinken dat het zijn ploeg was gelukt om promotie naar de eerste klasse af te dwingen. De ervaren trainer stapte dit voorjaar in, nadat Edwin Keizer was vertrokken bij IVV. Na een kampioensstrijd met De Meer, die tot de laatste dag spannend was, ging IVV de nacompetitie in. Daarin versloeg het FC Den Helder, Theole en uiteindelijk in de finale dus ook HSV.

“Wij hebben in de competitie best een paar tikken gehad en vandaag ook weer, met zo’n tegengoal in blessuretijd.” HSV kwam op 1-1, waardoor het verlengen werd. IVV moest zichzelf bij elkaar rapen en wist uiteindelijk de winnende goal te maken. “Ik ben echt onwijs trots op de jongens hoe ze er bleven staan en dat het ze uiteindelijk gelukt is. Dit verdienen ze echt. Ik had er, zeker in de tweede helft van de verlenging, een goed gevoel over en ben zo blij dat het gelukt is. Geweldig dat ik dit mee mag maken.”

Na afloop klonk er vanuit de spelers een luidkeels: “Fransie, bedankt” en ging de trainer op de schouders.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV