SCPB’22 bekert door na gelijkspel in Heiloo

SDPB’22 wist vorige week al dat het door zou gaan naar de tweede ronde van de KNVB Beker. Op Sportpark Maalwater in Heiloo werd zondagmiddag in een onderling treffen met HSV beslist of SCPB poulewinnaar zou worden of de gastheren. De strijd eindigde onbeslist: 2-2.

Het 2-2 gelijkspel was voor de ploeg van trainer/coach Hijzelendoorn voldoende voor het poulewinnaarschap en maakte aan die ‘onzekerheid’ dus direct een einde. Beiden bekeren overigens door. SCPB doet dat met twee overwinningen en een gelijkspel. Een positief doelsaldo geeft nog meer vertrouwen voor de competitiestart.

In Heiloo kwam SCPB op een 0-1 voorsprong door Bas Pel. De assist werd gegeven door Bobby Bosma. Nadat HSV langszij kwam (1-1) was het opnieuw SCPB dat de leiding nam. Mike Ruijter stelde Diede Mentink in staat om de 1-2 te scoren. Opnieuw kwamen de geel-roden de achterstand te boven: 2-2. Scheidsrechter Mark Ouendag trok vier keer de gele kaart en ook dit was gelijk verdeeld.

Danny Hijzelendoorn was onder de indruk van de Kennemerlanders: “Wij hebben hard gewerkt tegen een goed HSV. HSV had iets meer de bal, zonder heel erg gevaarlijk te worden. Wij konden zelf een paar keer goed doorkomen, maar waren ongelukkig in het herkennen en maken van de juiste keuzes om tot grote(re) kansen te komen. Al met al is de 2-2 uitslag een prima resultaat en ik ben tevreden over de poulewinst”.

SCPB opent a.s. zondag 25 september de competitie tegen DSOV uit Vijfhuizen. De aftrap is om 14.00 uur op Sportpark Schuilhoeve in Badhoevedorp.

Tekst: Harold van Ineveld

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)