Eenvoudige zege SCPB'22

SCPB’22 eenvoudig langs Altior

SCPB’22 heeft degradatiekandidaat Altior pijn gedaan door thuis overtuigend met 3-1 te winnen. Ondanks de zege en een eerste plek op de ranglijst, had trainer-coach Danny Hijzelendoorn van SCPB’22 een licht kritische noot te kraken.

We speelden goed, echt goed

Danny Hijzelendoorn had feitelijk weinig te klagen na de probleemloze zege van zijn elftal. ,,We zijn eigenlijk geen enkele keer in gevaar geweest.” De eerste helft was SCPB’22 oppermachtig tegen de ploeg uit Ter Aar. ,,We hadden denk ik wel tachtig procent balbezit, maar we scoren slechts twee keer. We speelden goed, echt goed. Het ging relatief makkelijk.”

Jesse Ringelenberg breekt de ban (1-0) en na een mooie solo van Thom Leenen staat de thuisploeg comfortabel op 2-0. Uit het niets komt Altior terug tot 2-1, een minuut voor rust. ,,Een slecht moment”, vond Hijzelendoorn. In de tweede helft begint SCPB wat onwennig, wel dominant en ook zeker de baas op het veld. De tweedeklasser is voortdurend bij de les, al stelt het de zege pas in de zeventigste minuut veilig als Dave Hertog de 3-1 weet te maken.”

Goal. De bank juicht mee.

Door de zege blijft SCPB ‘gewoon’ koploper en weet dat alle concurrenten in de achtervolging blijven. Het elftal van Hijzelendoorn staat nu al weken bovenaan, maar kan zich eigenlijk geen misstap veroorloven gezien de kleine marge. ,,Het enige verwijt wat ik ons kan maken is dat we niet veel meer doelpunten hebben gemaakt”, vond Hijzelendoorn. “Voor de rust hadden er minstens twee bij gekund en na de rust hebben we ook nog voldoende kansen gehad op een hogere score. Bij de 3-1 schiet Altior nog een keer op de lat. Dat was het dan wel voor hen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)