ZSGOWMS - juichen
Kan ZSGOWMS de titeldruk aan?

SCPB’22 en ZSGOWMS kruisen de degens in de strijd om de eerste plaats. Waarom is die zo belangrijk?

Voorbeschouwing: absolute kraker in zondag 2b waar SCPB’22 en ZSGOWMS elkaar treffen

Het bomvolle programma komend weekend levert een aantal heerlijke affiches op. Met de wedstrijd SCPB’22 vs. ZSGOWMS staat er komende zondag een kraker van jewelste op het programma. De belangen zijn gelijk, op sportpark Schuilhoeve in Badhoevedorp kruisen de nummers één en twee – van de vier kampioenskandidaten – van de tweede klasse B de degens. Met ZSGOWMS aanvaller Gregory Nelson (35) blikken we vooruit.

De bezoekers uit Amsterdam hebben één punt achterstand op de kersverse lijstaanvoerder SCPB, waar de onttroonde koploper Sporting Martinus jager is geworden na vorige week en RODA’23 nog een rol van betekenis heeft als outsider. Hooglanderveen is de verrassende nummer vijf en heeft evenals Martinus een periodetitel op zak. De race om de titel ligt nog volledig open. In theorie zou het kunnen zijn dat één van beide kemphanen aan het einde van de rit met volledig lege handen komt te staan. Immers, er zijn al twee periodetitels vergeven.

Nelson: ‘Elke wedstrijd is nu feitelijk een finale’

Gregory Nelson, kind van de club ZSGOWMS, Nederlands Jeugdinternational en voormalig profvoetballer, kijkt reikhalzend uit naar deze prachtige wedstrijd: “Dit wordt een mooi duel, het leeft. Zondag staan er twee goed voetballende ploegen tegen over elkaar. De winnaar van deze wedstrijd doet een heel goede stap richting het einde van de competitie.”

“Je merkt binnen de ploeg dat er meer spanning op de wedstrijden komt. Elke wedstrijd is nu feitelijk een finale. Dat geldt voor alle teams in de kopgroep. Als je tenminste mee wilt blijven doen. Dat levert iets meer gezonde stress dan gewoonlijk op, maar wij raken niet van slag. Met de afgelopen wedstrijden in de broekzak en goede resultaten raken we de goede vorm. We creëren sowieso altijd al veel kansen. Afgelopen weekend maken we er liefst zeven, de week daarvoor scoren we slechts twee keer. We draaien al met al lekker en dat geldt ook voor mezelf. Ik focus me volledig op dit seizoen en kijk daarna wel verder. Ik ben inmiddels op een leeftijd dat ik per seizoen beslis. Er zijn verschillende opties.”

SCPB’22 treft naast ZSGOWMS de complete top met RODA’23 (2/4), Hooglanderveen (30/4) en Martinus (14/5) de komende periode. ZSGOWMS ontvangt eind april op eigen terrein Martinus en lijkt al met al een iets eenvoudiger programma te hebben richting het einde van het seizoen. De wedstrijd van zondag 26 maart op Sportpark Schuilhoeve begint om 14.00 uur en staat onder leiding van arbiter van Pinxteren.

Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)