SCPB
SCPB wint met 0-3 in Soest

SCPB’22 heer en meester in Soest

SCPB had in Soest geen kind aan een aanvallend onmachtig SO Soest. Vanaf het eerste fluitsignaal deelde de Badhoevedorpers de lakens uit in het bosrijke Soest. De ploeg van scheidend coach Danny Hijzelendoorn had de touwtjes volledig in handen: 0-3. De vrolijke voetbaldag eindigde in mineur met twee forse blessures.

‘Gehaaid’, ‘ervaren’, ‘volwassen’. Geef het een naam. De ploeg uit Badhoevedorp was eigenlijk negentig minuten de baas op het veld. Technisch, tactisch, fysiek en mentaal. Het werd een soort kat- en muisspel tussen een machteloos Soest, dat bij vlagen niet wist waar het zich moest begeven op het veld, en een swingend SCPB. Na een goed kwartier opende Ralf Fenne de score, waarop de 0-2 van Diede Mentink al snel volgde. Twee prachtige aanvallen, over meerdere schijven uitgevoerd. Soest werd getrakteerd op een ‘gratis voetbal-clinic’. Hogeschool voetbal.

SCPB
SCPB heer en meester in Soest

In die fase had SCPB de thuisploeg nog meer pijn kunnen doen. Met efficiënt positiespel en spelverplaatsingen werd de verdediging bij tijd en wijle opengereten. Soest probeerde wel door de verdediging van SCPB te sluipen, maar dat stonden Jesse Ringelberg en zijn kompanen niet toe. En anders was daar altijd nog het sterke optreden van doelman René de Jong.

Soest probeerde in de rust de bakens te verzetten met drie wissels en een andere speelwijze. Dat gaf even druk, maar uiteindelijk doofde die druk als een nachtkaars. Na het laatste fluitsignaal stond er ‘gewoon’ een 0-3 eindstand op het scorebord; doelpunt van spielmacher Dennis Dinkgreve uit een ingooi en eenvoudig binnengelopen, en dus was Hijzelendoorn wat dat betreft dik en dik tevreden.

SCPB. Dennis Dinkgreve
Dinkgreve, spielmacher

Bij SO Soest kreeg invaller Tijn Horvers kort voor tijd een (donker)rode kaart na een lompe, onbesuisde en veel te harde frontale tackel op een andere invaller, Kasper Dinkgreve van SCPB. Dinkgreve raakte zwaar geblesseerd. Scheidsrechter Rob Waleveld, die sowieso al vaker vermanend moest optreden tegen spelers en (assistent-)staf van Soest kon niet anders dan een definitieve veldverwijdering geven.

Omdat eerder al Dennis Dinkgreve na een forse charge met een gekwetste enkel van het toneel moest verdwijnen, besloot de arbiter in al zijn wijsheid geen blessuretijd meer bij te tellen. Een alles behalve feestelijke stemming na afloop bij SCPB, dat koploper Martinus wel op één punt is genaderd.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)