SCPB’22 in boeiend duel langs DCG

SCPB’22 heeft in een meeslepend duel een 1-2 overwinning behaald op DCG. Er waren kansen en mogelijkheden over en weer. Dennis Dinkgreve en Diede Mentink namen in het enerverende duel de treffers voor hun rekening aan SCPB kant. Voor DCG scoorde Nassim Kattouss.

De formatie van Danny Hijzelendoorn kende een moeizaam begin. DCG begon juist sterk, hield het compact in verdedigen maar kon al snel op de helft van SCPB komen. Het had de intentie om druk naar voren te geven. DCG sloeg al na een minuut of vijf bijna toe door Ismael Bouhalhoul door de lucht aan te spelen. Zijn inzet verdween op de bovenkant lat. De thuisploeg liet daarna minutenlang de bal gemakkelijk rondgaan zonder echt grote kansen te creëren.

SCPB moest even zoeken in de beginfase en probeerde het heft in handen te nemen. Het eerste gevaar kwam na twintig minuten toen Bobby Bosma voorbij zijn tegenstander snelde, maar DCG-doelman Marcel Ons op zijn pad vond. Daarna kregen beide ploegen mogelijkheden om te score te openen. Ook SCPB doelman René de Jong liet zich zien. Beide teams vielen aan waar het kon, het spel golfde over en weer.

dcg
Marcel Ons

Na 30 minuten diende zich een nieuwe mogelijkheid aan. Bobby Bosman werd hard naar de grond gewerkt in de hoek van het strafschopgebied, arbiter Juroen Koene wilde uiteindelijk van niets weten en wuifde het discutabele voorval weg.

Het was vervolgens Nassim Kattouss die zijn ploeg DCG op het juiste spoor zette. Zijn 1-0 in de 29ste minuut kwam voort uit een prachtig solo rondom de 16.5 meter. SCPB doelman de Jong moest het antwoord schuldig blijven, na een hard laag schot in de korte hoek.

Het was zondagmiddag genieten geblazen van jong DCG-talent uit de eigen jeugd (o.a. Tara Looijen) en ervaren spelers zoals Dennis Dinkgrave van SCPB. Laatstgenoemde werd geboren in het jaar dat Nederland zijn enige titel ooit behaalde op het Europees Kampioen in Duitsland. Dinkgrave is een sierlijke speler met een goede techniek en uitstekend inzicht. Steeds maar weer sluw positie kiezen, zijn passes zorgde voor veel hoofdbrekens bij DCG. Elke bal was raak, keer op keer bracht hij in het aanvallen Bas Pel, Diede Mentink en Bobby Bosma in stelling met zijn uitgekookte ideeën.

De kwaliteit van afwerken van beide teams was nog wel onder niveau. Toch mocht de ploeg van Hijzelendoorn na 36 minuten voetbal juichen. Een scherp aangesneden cornerbal viel bij de tweede paal op de kruin van Dinkgrave, die zijn goede wedstrijd beloond zag met een doelpunt: 1-1.

De boomlange Pel was een plaaggeest voor de DCG verdediging. Zijn inbreng bracht echt wat teweeg. SCPB drong steeds meer aan voor de rustpauze. Captain Dominique Sweers had voor rust zijn team op voorsprong moeten zetten, na een sublieme aanval door het hart van de DCG verdediging. De pass, het overstapje of de bijna afronding. Het had beter verdiend. Ook moest Marcel Ons nog handelend optreden na een hard schot in zijn rechterhoek. Hij liet een achterstand niet toe.

DCG coach Ibrahim el Mahdioui, ook een exponent uit de DCG jeugdopleiding.

DCG begon uitstekend aan de tweede helft. DCG coach Ibrahim el Mahdioui zal ongetwijfeld het één en ander met zijn mannen besproken hebben tijdens de thee pauze. Looijen en Achraf el Barjiji stelde de Jong op de proef met (venijnige) afstandsschoten. Ook SCPB liet zich daarna gelden via de combinatie Dinkgrave, Mentink en Pel. Keeper Ons moet handelend optreden bij hun inzetten. Ondertussen trok Koene de eerste kaart van de wedstrijd. Looijen werd op de bon geslingerd voor een onbesuisde actie.

Er gebeurde in deze fase van alles, waaronder een treffer. Na een uur voetbal trok Ralf Fenne de bal goed terug op Mentink, uit een halve draai liet hij Ons deze keer echt kansloos: 1-2.  De geslepen aanvaller prikte knap raak.

DCG moest nu gaan komen, maar stuitte op het hechte SCPB collectief. Het bleef daarom lange tijd bij een bal op de lat van Looijen. SCPB zorgde wel voor dreiging, nu vooral in gedoseerde counters. De moegestreden en licht geblesseerde spelers van DCG en SCPB werden ingewisseld voor snellere frisse benen. Invaller Thom Leenen zorgde op rechts voor het nodige vermaak met zijn drive. Yasin Poyraz en Anwar Akrouh brachten nieuw leven in het DCG team.

sdpb
Dominique Sweers

De 22 acteurs zorgden voor een leuke slotfase, waarin SCPB het hoofd koel hield. Zo eindigde het vermakelijke duel in een 1-2 overwinning voor SCPB en zij pakken tot nu toe de volle buit pakken in de competitie. Voor DCG was er vooral teleurstelling wat hen ten deel viel.

Klik hier voor de uitslagen, stand en het programma voor zondag 9 oktober in de 2e klasse B

Verslag: Harold van Ineveld

Foto’s: Jordi Baas