SCPB’22 lacht als boer met kiespijn na remise tegen Hooglanderveen

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor SCPB’22. Tot die desastreuze fase waarin twee vrije trappen, nota bene  rondom de middenlijn genomen door Hooglanderveen, doel troffen. SCPB zette in eigen nadeel de boel volledig op zijn kop, maar hield tegen Hooglanderveen uiteindelijk nog één punt over: 2-2.

De euforie van de gelijkmaker door Bobby Bosma (2-2) verdween uiteindelijk ergens diep in een laatje na afloop. Drie overwinningen op rij, een mooie tweede plaats. De koek kon niet op in Badhoevedorp. SCPB had in een lome eerste helft volledig de controle. De verhouding lag 80/20, SCPB speelde louter op de helft van de gasten uit de gelijknamige plaats. Niemand op het matig bevolkte sportpark kon daarom begrijpen waarom Hooglanderveen via Jesse Ebbes en Jesse van Dijk binnen het half uur op een 0-2 voorspong kwam.

Twee identieke situaties, waar coach Danny Hijzelendoorn witheet over was: “We krijgen twee vrije trappen rondom middenlijn tegen, twee keer komen onze afspraken in het verdedigen daarvan niet na. Ze pompen gewoon twee keer de bal in ons strafschopgebied. Zo helpen we de tegenpartij in het zadel.”

Hijzelendoorn was not amused

SCPB was even de weg kwijt. Het herpakte zich tegen een zeer verdedigend ingestelde Hooglanderveen. De gasten hielden het achterin potdicht. Het leek alsof de teamtactische zaken van het Nederlands Elftal tijdelijk waren overgewaaid in het weekend, gedropt uit een laagoverkomende Boeing 777 van Qatar Airways.

Gelukkig voor de thuisploeg kon Bas Pel, op aangeven van Diede Mentink, de 1-2 voor rust intikken. Mentink was niet zelfzuchtig en stelde Pel in staat de aansluitingstreffer te maken.

Pel maakte de 1-2

Het povere Hooglanderveen wist ook na de rust niets klaar te spelen. Met aanvallende wissels probeerde SCPB het tij te keren. Het leidde tot weinig kansen, maar wel tot een gelijkmaker. Dave Hertog, ingevallen, zette een 1-2 combinatie op met Bosma en laatstgenoemde schoot onberispelijk en onhoudbaar binnen. Schuilhoeve juichte als boeren met kiespijn, want meer bleek er niet meer in te zitten.”

Hijzelendoorn: “Het is knap hoe Hooglanderveen het negentig minuten volhield om zo compact te spelen en de boel potdicht te houden. Alle complimenten voor hen. Het is niet mijn manier van voetbal spelen en beleven maar dat is dan maar zo. Wij doen het verdedigend eventjes niet goed, twee onachtzame momenten. Na de 2-2 zag ik Hooglanderveen in zak en as, hun coach Charles van Altena moest toen echt even de boel oppeppen. Verder gebeurde er weinig, we zijn niet bij machte geweest veel meer kansen te creeëren. Het was moeilijk om er doorheen te komen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B