sdpb
Dominique Sweers

SCPB’22 lijkt (vooralsnog) niet te stoppen

Een volle scorekaart. De voetballers van SCPB’22 hebben ook hun derde wedstrijd gewonnen. De ploeg uit Badhoevedorp is vooralsnog niet te stoppen, ook niet door het stugge SO Soest dat zijn huid zondagmiddag heel duur verkocht, maar toch zijn meerdere moest erkennen: 3-1.

De eerste helft was er een van redelijk gelijk opgaand. SCPB had wel ietsjes meer de bal, zette ook hoog druk. SO Soest krijgt daarentegen enkele hele grote kansen. Het was haast ongelooflijk dat er niet gescoord werd in die fase. Soest raakte de paal en goed keeperswerk van René de Jong voorkwam erger.

Ralf Fenne zette op assist van Bas Pel zijn team op een 1-0 voorsprong. Een bekeken aanval, waar Soest keeper Justin Bohus geen antwoord op had.

Daarna maakte SCPB er ‘een potje’ van, het had de score uit moeten breiden en verdedigend beter moeten organiseren. Kansen genoeg, over en weer trouwens. SO Soest komt daarom niet onverdiend op 1-1 door Jim van den Berg. SCPB komt nog een keer goed weg voor de rustpauze, als een overtreding goed wordt gezien door de arbiter. De ingeschoten bal door Soester Bryan Saas werd afgekeurd.

Het werd een stugge wedstrijd in de tweede helft, waarin Soest zich had aangepast door een nare blessure van aanvoerder Janmaat. De verliespartij van vorige week, schorsingen en blessures dreunden ook nog na in Soest. Soest zakte wat meer terug en dat was lastiger voetballen voor SCPB’22, dat verder oppermachtig was. Het was hier en daar wel wat te slordig van beide kanten.

Diep in de tweede helft was het ‘good old’ Dennis Dinkgreve die de zeer verdiende treffer op zijn naam mocht zetten: 2-1. Dat gebeurde in een fase dat SCPB lange tijd de bovenliggende partij was. De ploeg uit Badhoevedorp kreeg al veel eerder de mogelijkheid om de wedstrijd op slot te zetten. Dat deden ze niet, waardoor Soest nog mocht hopen. Op het laatst speelde Soest alles of niets. Diep in blessure tijd wist Thom Leenen de 3-1 te maken. Voor de statistieken of niet, de opluchting was er wel degelijk.

Coach Hijzelendoorn

De ploeg van de sympathieke trainer/coach Danny Hijzelendoorn is daarmee de nog ongeslagen medekoploper in de zondag tweede klasse B. Voor SCPB’22 staat de lastige laagvlieger VVZA komende week op het programma. En een bekerduel tegen Abcoude rondom de herfstvakantie. Eind oktober kruisen de degens met directe concurrenten.

Kijk hier voor de uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Verslag: Harold van Ineveld

Archieffoto’s: Jordi Baas en Hans van Dijk