SCPB
SCPB flikt het weer en wint voor de derde keer op rij. Ze zijn de nieuwe koploper.

SCPB’22 nieuwe koploper na winst op sterke ‘outsider’ Sporting ’70

SCPB’22 heeft zondag de spanning in de tweede klasse B volledig teruggebracht én verder opgevoerd. De Badhoevedorpers klopten Sporting ’70 op hun eigen veld met 1-2 en namen de koppositie over van Sporting Martinus, dat verloor van het Amsterdamse DCG (1-0).

Noem het een schaakspel of een veredelde worstelpartij, maar Sporting’70 – SCPB was vooral een nerveuze, soms matige en af en toe verhitte topper, die SCPB met 1-2 won. Lang zag het ernaar uit dat Sporting één punt ging pakken of zelfs ging winnen, maar in een bloedstollende slotfase kwam SCPB voorbij.

Het spel golfde op en neer. Beide ploegen waren in fases bovenliggend. Hoe SCPB voor rust op een 0-1 voorsprong kwam, was tekenend voor de wedstrijd. Op inzet kwam de bal bij Diede Mentink. Sporting keeper Twan van der Louw stond wortel te schieten in zijn keepersgebied en klungelde met de verdedigers in de opbouw. Mentink ging er mee heen.

Sporting kon niet anders en trok ten aanval, maar enorme kansen leverde het niet op. Sterker nog, SCPB leek uit te lopen naar 0-2. Sporting bleef druk uitoefenen op het doel van René de Jong, maar oogde vooral zelf kwetsbaar als SCPB weer eens ten aanval trok.

Uit het niets kwam Sporting langszij met een weergaloos doelpunt: 1-1. De thuisploeg zat op dat moment even niet lekker in de wedstrijd, maar de Sporting-aanvaller nam de bal pardoes op de slof en mikte vol in de kruising. Bij het scheiden van de markt in de tweede helft herhaalde Mike Ruijter met eveneens een zondagschot het kunstje van Sporting. Ook hij nam de bal vol en bezorgde daarmee zijn ploeg SCPB de overwinning: 1-2.

Coach Danny Hijzelendoorn was uiteraard verguld met het resultaat maar toonde zich ook realistisch: “We waren heel blij dit keer, met name omdat we het een heel spannende wedstrijd was. Sporting ’70 is een goede ploeg. Op ons sportpark in 2022 waren wij beter, hebben we toen onterecht verloren. Vandaag was het andersom. Wij hadden het gewoon heel moeilijk. Ik vind eerlijkheidshalve dat een gelijkspel op zijn plek was.”

Door de zwaarbevochten overwinning lossen de Badhoevedorpers Martinus af als koploper. Voorlopig, want er zijn nog vele onderlinge duels uit te vechten in een razend spannende slotfase van de competitie die al is gestart.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)