scpb -juichen

SCPB’22 schiet uit zijn slof met 8-1-overwinning

Vier ploegen hebben nog een kans op de titel in de zondag tweede klasse. SCPB’22 is op punten en doelsaldo nog altijd de nummer één. Dat is mede te danken aan de grote 8-1-overwinning van zondag op eigen veld tegen DIOS.

Er was weinig eer aan te behalen voor DIOS, tegen een goed spelend SCPB. Tegenstander DIOS probeerde hoog druk te zetten, maar deed dat op zo’n matige wijze dat het daarmee SCPB volledig in de kaart speelde. SCPB was op oorlogspad en schoot met scherp. Drie spelers in het bijzonder. Ralf Fenne was drie keer trefzeker voor de rust, Thom Leenen schoot er twee in en ook Bobby Bosma mocht twee keer scoren. Bosma verdeelde wel zijn buit over de eerste en tweede helft. Diede Mentink maakte het feestje compleet. Bij een 8-0-achterstand scoorde DIOS in de slotfase tegen.

Veel ruimte

,,DIOS hield wel stug vol in de eerste helft, dat hoog druk zetten”, zag coach Danny Hijzelendoorn. ,,Dat deden ze niet heel erg goed. Er kwam veel ruimte tussen de linies. Wij hebben een ploeg die dat ziet en daar prima onderuit kan spelen. In de rust heb ik enkele normale wissels toegepast. Wij worden daar doorgaans niet minder van. Toch vond ik de tweede helft een stuk minder aantrekkelijk. We hadden veel minder energie, we gaven geen druk op de bal. Geen hoog tempo, geen goede omschakeling.”

Het werd uiteindelijk een lange saaie tweede helft. Hijzelendoorn was daarover wel teleurgesteld: ,,Jammer dat we het niet konden opbrengen om door te zetten. Ik wil wel een complimentje aan DIOS geven; zij hebben de schade in de rust gelijmd. Ze gingen in de tweede helft heel compact staan. Dat vind ik knap, met een 7-0 score op het bord en het nog kunnen opbrengen. Het is achteraf gezien een mooie uitslag voor ons, een goede ook. Daar heb ik geen enkele kritiek op, want op voorhand teken je er voor. Ik hoopte alleen dat we het konden doorzetten in de tweede helft. Met mooi voetbal. Dat is niet gelukt.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)