scpb generiek

SCPB’22 speelt zeer volwassen in kraker tegen ZSGOWMS

De titel in de zondag tweede klasse B heeft sinds zondagmiddag nog maar één torenhoge favoriet over. De fusieclub SCPB uit Badhoevedorp blijft alleen aan kop, na de 3-1 overwinning in de kraker zondagmiddag op eigen terrein tegen ZSGOWMS. “Het zou gek zijn als we niet zouden roepen dat we voor het kampioenschap gaan, dat moet je met nog zeven wedstrijden te spelen durven uit te spreken”. Was getekend: SCPB-aanvaller Ralf Fenne.

Op zondag 6 november werd SCPB met een 3-0 nederlaag richting Badhoevedorp gestuurd. Zondagmiddag deelde de thuisploeg de lakens uit, in de tweede clash tussen de twee grote titelkandidaten. Voor de gasten uit Amsterdam was het op voorhand een uitgelezen kans om over de koploper heen te gaan en een klein gaatje te slaan, maar slaagde nimmer in de buurt van één punt of een overwinning te komen.

 scpb - zsgowms
SCPB uitblinker Tom van Egmond in duel met Dos Santos

SCPB-trainer Danny Hijzelendoorn was gebrand op revanche, maar trof in ZSGOWMS een ware angstgegner. Na ruim achtentwintig minuten spelen leek het eventjes weer die kant op te gaan, toen Kursat Cil namens ZSGOWMS het eerste echt gevaarlijke moment benutte en zijn ploeg op 1-1 bracht. Hij draaide de bal met veel effect over de muur in het doel. SCPB doelman René de Jong was kansloos. Ralf Fenne zag het met lede ogen aan: “Wij begonnen goed aan de wedstrijd. We kwamen al heel snel op een 1-0 voorsprong door mijn treffer en eigenlijk uit het niets maken zij de 1-1.” Gregory Nelson draaide behendig weg bij zijn directe bewaker en schoof over een been. Slim uitgelokt en arbiter van Pinxteren, die een goede partij floot, beloonde dit gogme met een directe vrije trap.

Dave Hertog speelde een belangrijke rol in het aanvallen bij SCPB

Fenne en zijn ploeggenoten voelde het gevaar op zich afkomen, met de sterkte van de aanvallers Yassine Farah, Noureddine Harrouni en Gregory Nelson: “Ik denk dat wij voor de tegentreffer de 2-0 hadden moeten maken met een één tegen één kans voor de keeper en een bal van Dave Hertog die weg wordt getikt door hun doelman Tamba dos Santos. Toen kregen zij even een fase dat zij bovenliggend waren. Ze hadden wat meer rust aan de bal. Dat voelden we wel aan met elkaar. Vergeleken met de eerste wedstrijd was dit voor ons iets nieuws, in Amsterdam speelden zij alleen maar de lange bal naar hun voorhoede spelers, die heel veel individuele kwaliteiten hebben. Dat bleven ze eigenlijk ook nu weer doen als je de gehele wedstrijd analyseert.”

SCPB toonde na rust karakter en klasse. “In de tweede helft denk ik dat we heel erg goed begonnen”, vervolgt Fenne. “Vanaf de aftrap kregen wij een grote kans die op de buitenkant van de paal belandde. We maken redelijk snel alsnog de 2-1, Dennis (Dinkgreve, red.) kopt heel goed in en vrij snel daarna maken we de 3-1. Toen kreeg ik al wel het idee dat het goed zat.” De vrije trap van publiekslieveling Mike Ruijter  (3-1) was van ongekende schoonheid. Was het de muur die niet goed op afstand stond? Feit was dat zelf doelman dos Santos volstrekt kansloos bleek, terwijl hij toch echt in de hoek geposteerd stond waar Ruijter succesvol op mikte.

Dennis Dinkgreve zet zijn ploeg op een 2-1 voorsprong met een rake kopbal

Verdedigend stond SCPB hun mannetje. ZSGOWMS toonde weinig creativiteit, oogde moedeloos. De lange bal was het geijkte wapen, maar dat was een kolfje naar de hand voor Gianni Oosterhof, Dominique Sweers en Mike Ruijter. Spelers bij SCPB die je om een boodschap kunt sturen. Fenne: “We hebben het goed uitgespeeld, zij hebben niet echt meer een kans gehad. We waren steady. Natuurlijk, ergens in het achterhoofd blijft het hangen dat we wel eens vaker wat hebben weggegeven. We waren waakzaam, maar zij veranderden niets aan hun spel. De ballen bleven ze erin pompen en het was heel erg druk in hun voorste linie. Wij hadden nog een paar uitbraken, dat moeten we beter uitspelen. Ik ben tevreden over mijn eigen spel. Ik had weinig balverlies, kon goed doorzetten en was gevaarlijk in het aanvallen.”

Zondag 2 april staat de volgende topper op het programma, wanneer nummer vier RODA’23 koploper SCPB ontvangt. De aanvang is 14.00 uur in Amstelveen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)