Home / Zondag 2b / SCPB’22 wint nipt in Uitgeest

SCPB’22 wint nipt in Uitgeest

In Uitgeest won SCPB ’22 met 0-1 van de plaatselijke FC. Het enige doelpunt van de zondagmiddag werd al in de 1e minuut gemaakt door Dave Hertog, die zich (achteraf) direct matchwinnaar mocht noemen. Na de rode kaart voor FC Uitgeest in de 75e minuut was SCPB oppermachtig, maar kon het verschil niet in doelpunten uitdrukken.

Niet vol gas 

In een rommelige wedstrijd speelde de equipe van trainer/coach Danny Hijzelendoorn niet heel goed. Er werden wel kansen gecreëerd, maar de afronding van deze kansen liet te wensen over. De bal in de ploeg houden was soms al een flinke opgave. Dat kwam deels ook door de omstandigheden. Het droge gras en de warme middag waren nu niet de ingrediënten om makkelijk te voetballen én nog eens vol gas te kunnen gaan voor iedere bal.

SCPB was dan wel de bovenliggende partij en als collectief sterk, tegenstander Uitgeest gaf in een 1-4-4-2 formatie hoog druk en daar zat de uitdaging. Het spel bevond zich dan ook voornamelijk rondom de middenlijn.

Geen echte uitblinkers

Na rust veranderde het spelbeeld geenzins. Aan beide kanten waren er geen uitblinkers zichtbaar, die het verschil konden maken. Het werd middelmaat troef. De Badhoevedorpers creëerden desondanks nog genoeg en wist ook prima stand te houden als FC Uitgeest sporadisch in de buurt van doelman René de Jong kwam.

Rode kaart

De grootste kentering in het duel kwam in de 75e minuut; scheidsrechter Sander van Schoonderwoerd gaf de middenvelder van Uitgeest een directe rode kaart, waar geel ook op zijn plaats was geweest. Een tikkeltje zwaar bestraft, zo vonden ‘vriend en vijand’. Daarna was SCPB alleen-heersend en het wachten was op de genadeklap. Deze 0-2 viel uiteindelijk niet. Aan de andere kant pakte doelman de Jong nog een geweldige doelpoging van de thuisploeg, die er nog één keer gevaarlijk uitkwamen.

“Uiteindelijk heeft Uitgeest maar twee momenten in de wedstrijd gehad. We laten ze er veel te lang in geloven. We leiden zelf behoorlijk veel balverlies door eenvoudige ballen, die we wel goed vrij maken, simpel weer in te leveren aan de verkeerde kleur. We zochten het vandaag in te moeilijke oplossingen”, vond coach Hijzelendoorn.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)