SDZ bekert verder na eenvoudige zege op Legmeervogels

Zaterdagavond namen SDZ en Legmeervogels het tegen elkaar op voor de beker. Eerder schakelde SDZ het zaterdagteam van JOS Watergraafsmeer uit, terwijl Legmeervogels DEM uit de beker knikkerde.

In de achtste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Donny Kessing gaf de bal voor, alleen de voorzet werd door twee spelers van SDZ gemist. Wel dook Romello Austin op bij de tweede paal. De aanvaller schoot hard raak. De thuisploeg had gedurende de eerste fase van de eerste helft het overwicht. Na enkele kleine kansen verdubbelde Tim Klaasen-Bos de marge. Na een een-twee met Davey Claus was Klaasen-Bos los. De spits verschalkte de keeper: 2-0. SDZ wist met 36 minuten op 3-0 te komen. Verdediger Allon Koene zette de aanval op met een goede inspeelpass, Klaasen-Bos draaide goed weg van zijn tegenstander en legde de bal af op Claus. Claus wist vanaf circa twintig meter Legmeervogels-doelman Lev Persoon te passeren. Spits Klaasen-Bos ontsnapte vlak voor rust aan buitenspel. Na een solo over links wist hij voor de tweede keer doelman Persoon te passeren. Tijdens de eerste helft kwam Legmeervogels niet in het spel voor.

Direct na rust deden de gasten uit Uithoorn wel wat terug. In eerste instantie keerde SDZ-goalie Mitchel Vincken een poging van Regilio Kranenburg, maar kort daarna lag werd de bal wel binnen getikt. De goal werd gemaakt door Yorick van der Deijl. Na de 4-1 voerde Legmeervogels kleine aanvallen uit, vooral via rechtsbuiten Kranenburg. Maar de ploeg van trainer Roy van der Meij werd niet echt gevaarlijk. De thuisploeg bleef wel dreigend, na goede combinaties was echter de laatste pass niet goed genoeg. Toch maakte SDZ de 5-1. Na een combinatie met invaller Mariano Olf gaf, de eerder diep gestuurde, Klaasen-Bos de bal voor. Middenvelder Claus kon de voorzet gemakkelijk binnen tikken. Wel wist Legmeervogels vlak voor het eind van de wedstrijd nog de 5-2 te maken. In eerste instantie redde doelman Vincken, maar de tweede poging was wel raak. Aanvaller Van der Deijl lepelde de bal binnen. In de laatste minuut van de wedstrijd wist Van der Deijl zijn hattrick te complementeren. Hij maakte de 5-3, na een vlot uitgespeelde actie.

Kai Meeuwsse, trainer van SDZ, zag Legmeervogels aanvallender voetballen dan de wedstrijden in de competitie, hierdoor kwam SDZ juist goed uit de verf. “Je zag dat wij eerste helft fantastisch voetbalden. Hoewel we aanvoerder Raymon Lagerburg misten en Jaap Smeeing de hele week niet had getraind.” Wel vond de oefenmeester het zorgelijk dat zijn team de tweede helft zo in stortte. “Ze waren al in de rust bezig met de wedstrijd tegen De Zouaven van volgende week…” Aankomende zondag gaat SDZ op bezoek bij koploper De Zouaven. Bekijk hier het resterende programma van de zondag eerste klasse.

Opstelling SDZ: Vincken; Kessing, Van de Linde, Koene, Van Gelder, Munsterman, Austin, Huisman, Klaasen-Bos, Claus, Reurts

Opstelling Legmeervogels: Persoon; Venghaus, Verschut, Slijters, Lechkar, Kranenburg, Van der Nolk van Gogh, Burgers, Van der Deijl, Sarpong, Tuur

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)