SDZ diep in blessuretijd alsnog naast United/DAVO

Bij het ingaan van de blessuretijd zag SDZ-trainer Kai Meeuwsse het somber in. Een 2-0 achterstand tegen United/DAVO leek niet meer goed te maken, totdat de Amsterdammers veerkracht toonden. Door doelpunten van het tandem Giliano Eijken/Tim Klaasen-bos pakte SDZ alsnog een punt: 2-2.

Barry Tjeertes, vorig seizoen speler van ZSGOWMS, leek in eerste instantie de matchwinner te worden voor de Haarlemmers. In de eerste helft schoot hij tot ieders verbazing een vrije trap van zo’n dertig meter in de korte hoek. Doelman Ryan Kool, die de geblesseerde Mitch van Dijk (tijdens warming-up) verving, stond aan de grond genageld: 1-0. Tien minuten na de rust was diezelfde Tjeertes de aangever. Frencel Lewis kopte uit een vrije trap bij de tweede paal raak: 2-0.

Dat terwijl de thuisploeg amper een kans creëerde tegen SDZ. “Zij hadden ons simpelweg afgebluft. United/DAVO speelt heel fysiek en daar gingen wij in mee. We hadden moeite in de opbouw om ons eigen spel te spelen, kozen te vaak voor de lange bal en daar speel je hun juist mee in de kaart”, zag Meeuwsse. In de rust greep de oefenmeester in en bracht hij Dennie Klaasen-bos en Robin de Weij.

Met name De Weij bracht in de tweede helft het voetballende vermogen dat de gasten nodig hadden. “Als een Lasse Schöne kwam hij telkens de bal halen en sloot voorin goed bij. In de tweede helft hebben wij ze echt bij de keel gegrepen.” De 2-0 viel echter op een ongelukkig moment, net toen Meeuwsse wilde wisselen. Hij koos daarop direct voor de aanval door achterin één-op-één te spelen, maar de gewenste aansluitingstreffer bleef uit. Tim Klaasen-bos was er met een schot tegen de paal het dichtst bij.

“Wanneer de blessuretijd ingaat, denk je: dat gaan we niet meer goedmaken”, bekende Meeuwsse. Een individuele actie van invaller Mariano Olf, vrijwel uit het niets, zorgde in de 91ste minuut voor de 2-1. Hij omspeelde drie man, bezorgde de bal bij Klaasen-bos en die stelde Giliano Eijken in staat om de eretreffer te maken. “Na die treffer zie je dat het gaat leven. Iedereen was in extase en nog geen minuut later lag de bal er weer in.” Nu was Eijken de aangever op Klaasen-bos voor de 2-2. Direct na de aftrap werd er afgefloten. “Als er nog een paar minuten te spelen waren, hadden wij hier zeker gewonnen.”

Het bleef uiteindelijk bij een laat punt op bezoek in Haarlem. “United/DAVO is een lastige ploeg. Hier gaan heel wat ploegen punten verspelen”, voorspelt Meeuwsse. “Achteraf ben ik tevreden met een punt, maar niet over hoe wij de eerste helft hebben gespeeld.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)