Home / Algemeen / SDZ drie maanden zonder aanvoerder Raymon Lagerburg

SDZ drie maanden zonder aanvoerder Raymon Lagerburg

Raymon Lagerburg moet de komende periode aan zich voorbij laten gaan. De aanvoerder van zondag derdeklasser SDZ brak afgelopen weekend tegen Sporting Martinus (4-2) zijn middenvoetsbeentje en ligt er twee tot drie maanden uit.

De laatste twee maanden liep Lagerburg al met pijn aan zijn voet. De pijn werd erger en zondag ging het mis. De middenvelder zakte bij een onschuldig moment door zijn standbeen en kon niet meer op zijn voet staan. Een dag later werd op de eerste foto in het ziekenhuis direct duidelijk dat er een breukje zat. “In het begin besef je nog niet echt wat er aan de hand is en loop je erover te geinen. Ik zit nu pas twee dagen thuis en ben er al helemaal klaar mee. Het is verschrikkelijk, want ik loop op krukken en mijn hele been zit in het gips. Zo’n blessure maakt je erg beperkt en het is geen leuk vooruitzicht als je weet dat het nog vier tot zes weken gaat voordat het gips eraf gaat. Gelukkig krijg ik veel steun en is bijvoorbeeld mijn teamgenoot Donny Kessing langs geweest met lekker eten.”

Het is niet het meest ideale moment om geblesseerd te raken. De komende weken speelt de koploper de cruciale wedstrijden tegen concurrenten Bloemendaal, RODA’23 en ZSGO/WMS. “Het is klote dat ik precies deze periode moet missen. Ik heb er geen ander woord voor. Tijdens zulke wedstrijden is het altijd lekker druk en hangt er een leuke sfeer. Flink uithalen tegen een team uit de onderste regionen is leuk, maar uiteindelijk zijn de wedstrijden van de komende periode waar het allemaal om draait.”

Lagerburg hoopt in mei weer in actie te kunnen komen voor de Amsterdammers, zodat zijn seizoen nog niet helemaal ten einde is. “Het herstel gaat flink wat tijd in beslag nemen. De laatste wedstrijden van het seizoen verwacht ik nog wel mee te kunnen doen. Hopelijk valt er de komende tijd veel sneeuw, zodat er wedstrijden worden afgelast en ik toch aan het eind van het seizoen kan spelen.”

Verslag Roy Baltus