SDZ dwingt Sporting Martinus tot het gaatje te gaan

Sporting Martinus boekte zondagmiddag op bezoek bij hekkensluiter SDZ een moeizame overwinning. Met een 2-4 eindstand ging het naar huis, maar eenvoudig ging het allerminst.

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd en creëerden in de eerste vijf minuten direct drie grote kansen. Na de stormachtige openingsfase veranderde het spelbeeld. Sporting Martinus voetbalde ongeconcentreerd en SDZ kwam er een aantal keer goed uit. Desondanks kwam Sporting Martinus op een voorsprong te staan. Martijn Guitink had een goede individuele actie en legde de bal terug op Sem van Bruggen die de 0-1 maakte.

Nadat SDZ vlak voor rust tegen de lat aan had geschoten, was het voor Sporting Martinus duidelijk dat het een lastige tweede helft tegemoet zou gaan. Het lukte de uitploeg echter niet om het gebruikelijk niveau aan te tikken en dat leverde vijf minuten na rust de gelijkmaker op: Ronan Mustamu was de maker van het doelpunt. Kort daarna liet Michael Mol zijn klasse zien met een schitterende steekpass, waarna Van Bruggen de bal onder de keeper door tegen de touwen aan schoot.

De ploeg van hoofdtrainer Michael Crombeen hoopte dat de tegenstander daarmee gebroken was, maar niets was minder waar. SDZ kwam namelijk via Jereno Blankendal weer op gelijke hoogte te staan en de opponent moest aan de bak. Sporting Martinus begon steeds beter te draaien en maakte via Björn van Breenen de 2-3. Na het doelpunt was bij SDZ de pijp leeg en kon Sporting Martinus vlak voor tijd via Nils Spooren uitlopen naar een 2-4 eindstand.

Crombeen was na de wedstrijd opgelucht dat zijn team de 3 punten had gepakt, maar daar was ook alles mee gezegd. “Als trainer vreet je jezelf natuurlijk langs de kant op. Zo’n wedstrijd heb je altijd in een seizoen erbij zitten en het is dan lastig om de energie in je ploeg terug te krijgen. Gelukkig hebben we gewonnen. Daarbij wil ik alle complimenten geven aan SDZ, want die hebben keihard gestreden. Ze hebben het ons heel lastig gemaakt”, aldus de oefenmeester.

SDZ-trainer Nick van Beek putte hoop uit het duel: “Ondanks hoe we ervoor staan, wat er allemaal is gebeurd en dat we laatste staan op de ranglijst, kan ik het team alleen maar prijzen voor de inzet en motivatie. We wisten dat het lastig werd. Ik vind namelijk dat Sporting Martinus een goede ploeg heeft en tactisch sterk is. Daarop hebben wij als ploeg proberen in te spelen. Ik denk dat we genoeg veerkracht hebben getoond, alleen moet de bal dan wel onze kant opvallen. Dat willen we tegen VFC gaan realiseren.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Oscar Spooren

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)