Home / Algemeen / SDZ eerste partner ‘De bazen van de club’ in Amsterdam

SDZ eerste partner ‘De bazen van de club’ in Amsterdam

Bij meerdere voetbalclubs in Almere hangt het spandoek van #Debazenvandeclub, sinds zondag hangt een vergelijkbaar spandoek ook bij het Amsterdamse SDZ.

#Debazenvandeclub is een iniatief van de elfjarigen Redouan Benhija en Pascal Spaan. De jonge voetballers hadden een wedstrijd verloren en waren daardoor erg teleurgesteld. Door hun vaders werden ze opgebeurd met de tekst: “Laat je niet kennen, jullie zijn de bazen van de club”.  Deze woorden sloegen bij de jongens aan. Daarom willen Redouan en Pascal met deze positieve levenswijze bijbrengen dat er zonder tegenstander ook geen wedstrijd is.

Op voetbalvelden lopen de emoties vaak hoog op. Daarom is het belangrijk om, ondanks de emoties, respect te tonen naar de tegenstander. Het is immers niet mogelijk om een wedstrijd te spelen als de tegenstander dat niet wil.  SDZ is de eerste club buiten Almere waar het spandoek hangt. Redouan en Pascal waren aanwezig bij SDZ – De Meern om het spandoek te onthullen.

In een recent artikel in Het Parool werd er aangegeven dat er sprake zou zijn van racisme in de kantine bij SDZ. Het onlangs afgetreden bestuur van SDZ kan zich niet vinden in de beweringen die in Het Parool werden gedaan. Vooral de bewering dat er bij SDZ sprake zou zijn van racisme, stuit leden, vrijwilligers, supporters en sponsors tegen de borst. Ook deden veel spelers mee aan een statement tegen racisme. Met het spandoek en de actie wil SDZ de (jeugd)leden enthousiasmeren om over het respect-vraagstuk na te denken. De jeugd heeft immers de toekomst!

Send this to a friend